Szegeden, melyik fogorvosnál érdemes fogpótlást csináltatni? (tudásbázis kérdés)
Én is most csináltatom a fogaimat 31 évesen, mert a 3 terhességem alatt nagyon tönkrementek.Az én orvosom elmondta, hogy a műanyag pótlás mögött van fém, a porcelán teljes mértékben fehér.
Mivel nekem jók a pótolandó fogaim gyökerei ezért csapot fog belerakni és arra húzza a koronát.
A csap 17ezer, a műanyag szintén annyi, de én porcelánt kérek rá, ami egy tizessel drágább.
Nem tudom mit képzelsz el a fém-porcelán egyvelegről, de azt hiszem tévesek az elképzeléseid:)
Nekem hátul vannak koronáim, belül fém, kívül porcelán. A fém sehol nem látszik, mivel be van vonva porcelánnal. A színe pont olyan, mint a saját fogamnak, senki nem gondolná, hogy műfogam van.
Azt gondolom, hogy te azt képzeled el, hogy a fém-porcelán korona az úgy néz ki, hogy belül a nyelved felé fém és ha nagyot nevetsz, akkor látszik a fém rész...Ez nem így van! A fém csak belül van!
Ha ügyes az orvos, akkor csinál a foga közé hézagokat és bevonalkázza a fogakat, mint ahogy az eredetin is vannak rovátkák. Olyan fog nem létezi, aminek az alapja is porcelán, hiszen az nem bírná a kiképzést. Azok a fogak, amikről írsz, már régi típusúak és nem is porcelánok, hanem műanyag fogak. Azoknak valóban látszik a fém rész. Én nem vagyok fiatal, de én sem tettem volna a számba ilyen csúnyaságot.
Nekem Pesten 20 ezer volt darabja, de ez olcsónak számított, mert a legtöbb helyen 25-35 ezer között van darabja.
Sziasztok!
Sajnos az első 4 fogamra kellene korona. :( Ezért szeretnék 1 kis segítséget kérni. Teljesen fémmentes koronát szeretnék, ami csak porcelánból van, kívül-belül. Tudnátok ajánlani olyan fogorvost, aki emberi áron csinálná meg? Tapasztalatok ezzel a típussal kapcsolatban. Fém-kerámia, fém-porcelán koronát nem szeretnék előre. Mivel fiatal vagyok természetes fogakat szeretnék. Kérlek segítsetek, kicsit kétségbe vagyok esve.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Állami fogorvosnál fogpótlásra mik az árak?
- Mikor fogpótlást csináltattál, mennyire zavart, hogy lecsiszolt fogakkal kellett mászkálnod napokig?
- Milyen lehetőségek közül választhatok, ha fogpótlást szeretnék csináltatni?
- Tudnátok Szegeden olyan helyet ajánlani, ahol orrpiercinget csináltathatok?
- Szegeden konyhabútort szeretnék csináltatni. Van-e valakinek tapasztalata a neten található cégekről, vagy valaki másról? (jó és rossz is)