Mikor fogpótlást csináltattál, mennyire zavart, hogy lecsiszolt fogakkal kellett mászkálnod napokig? (beszélgetős fórum)
Nekem a fogpótlásom 7 munkanap alatt készült el. Metsző fogam, és onnan hátrafelé..
Én nem gondolkodtam ilyenen, hogy ideiglenes pótlás. (szerintem felesleges pénzkidobás, annyira meg azért nem érzékenyek a csiszolt fogak)
Én szabadságot vettem ki erre az időre, és csak oda menetem ahová muszáj volt. (bevásárlás stb.)-ott úgysem vicsorít az ember:D Itthon meg nem kaptak szívbajt tőlem:) (se a férj, se a gyerek):)
Nem kellett lecsiszolt fogakkal járni, bele is pusztultam volna (hidegre, melegre nagggyon érzékeny!)
Adnak ideiglenes pótlást, én kb. 4 éve csináltattam, akkor ez 15 ezer volt, mármint az ideiglenes pótlás. Ráragasztják egy gyengébb ragasztóval, műanyagból van, nem olyan hű de gyönyörű, mint majd a végleges lesz, de simán járkálhatsz emberek között, és nem fáj.
Ez úgy van, hogy reggel lecsiszolják, reggel le is veszik a mintát az ideigleneshez is, és délután én már meg is kaptam az ideiglenes pótlást, tehát egy napot kellett csak kibírnom, addig meg itthon voltam, a barátnőm ment a gyerekemért is a suliba.
Én 2 éve csináltattam, 6 tagú hidat. 3 fogat csiszolt hozzá, nem volt ideiglenes pótlás, viszont 2-3 nap alatt kész volt a híd. Hát azt a 2-3 napot senkinek nem kívánom, még a levegővételtől is majd' besz@rtam :((
Olyan szempontból nem volt zavaró, hogy nem látszott belőle semmi :)
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Milyen lehetőségek közül választhatok, ha fogpótlást szeretnék csináltatni?
- Szegeden, melyik fogorvosnál érdemes fogpótlást csináltatni?