Szaunázás alacsony vérnyomással? (tudásbázis)
Igen inni kell.
Én is rosszul lettem annó a legelső szaunázásom alkalmával.
Azóta tudom, sokat kell inni és soha tőbbé nem fordult elő rosszullét..
Már szaunázás előtt is többet folyadékot fogyasztok.
Az előbb már megírtam: múltkor az volt a gond, hogy amikor "nem volt kerek" a dolog, akkor már kissé elkéstem a kilépéssel. :-(
Illetve, a kilépés még ment, de utána már csak néhányat tudtam lépni, aztán már vittek. :-)
nekem olyan 100/70 körül szokott lenni, nem tudom ez mennyire számít alacsonynak:)
de nagyon gyakran szaunázom, mert nagyon szeretem:))
lehet érezni, ha keveset ittam előtte, tényleg fizikailag érezhetően rosszabbul bírom. szóval én közvetlenül a szauna előtt tuti betolok legalább egy fél palack vizet, az legalább az izzadásban is segít:)
ha van rá lehetőséged, akkor a 60-65C-os szaunákat részesítsd előnyben (nagyobb szaunázós helyeken van ilyen is), vagy akár az infraszaunát.
utána pedig használd a merülőmedencét (ne a zuhanyt), az kellőképpen fel fogja gyorsítani a vérkeringésed, nem leszel rosszul.
Köszönöm a tanácsokat! Én is valahogy így gondoltam, egyedül, felügyelet nélkül semmi esetre sem mennék.
Csak az a gáz, hogy amikor régebben rosszul lettem egyszer a szaunában, az annyira hirtelen jött, hogy akkor már nem tudtam tenni ellene semmit.
A gőzös szaunát ne használd, mert az leviszi a vérnyomást. A szárazba mehetsz.
Egyedül ne maradj bent, legyen veled mindig valaki, lehet segítséget is hívni, ha rosszul leszel, de azt úgyis érezni fogod és kijössz.
Ha úgy érzed, már nem bírod tovább, felállsz, kisétálsz és lezuhanyzol.
Nekem is alacsony a vérnyomásom - nem bírom addig a szaunát, mint mások, de így is bent tudok lenni kb. 10 percig :)
Utána felfrissülök, fél óra múlva visszamegyek, ennyi :)
Ja, és én a 80 fokosba szoktam menni, voltam már az alacsonyabb hőmérsékletű infrában is, de azt meg kevésnek éreztem - nem is izzadtam, de lehet, hogy kezdésnek neked megfelelne :)
Sajna, elég régóta küszködök az alacsony vérnyomás tünetei miatt. Nemrég azt javasolták, hogy próbáljam ki a szaunázást, merthogy állítólag felfrissíti, serkenti a keringést.
Csak az a baj, hogy eléggé bennem van a félsz. Parázok egy esetleges rosszulét miatt, mert eléggé ájulós vagyok.
Mit gondoltok erről?
További ajánlott fórumok:
- 110/56 a vérnyomásom, ez alacsony vagy még normális?
- Alacsony vérnyomás milyen tünettel jár? Mit lehet tenni ellene?
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Van köztetek olyan, akinek alacsony a vérnyomása?
- 90/66 a vérnyomásom! Szerintetek ez nagyon alacsony?
- Hirtelen fellépő mérhetetlenül alacsony vérnyomás, izzadás, mitől lehet?