Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst? (tudásbázis)
13. d345cbf72a (válaszként erre: 12. - Sznebk2)
2010. júl. 23. 06:34
Finom lehetett így a pörkölt nagyon. Apukám vadász, de mi nem szoktuk pörköltként való főzése előtt a szarvashúst sem pácolni, sem abálni.Mi a bort is kihagyjuk belőle, bár tudom, hogy sok recept szerint a vadhúsból készült pörköltbe azt is szoktak tenni, valahogy nekünk az viszont nem jön be annyira, inkább fűszerekkel tesszük egyedibb az ízvilágát ennek a típusú pörköltnek.
12. Sznebk2
2009. márc. 7. 20:59
Na, megvolt a finom, szülinapi ebéd! Nagy-nagy sikere volt! Hagymát szalonnával pirítottam, amit előtte apróra vágtam. Mikor megpirult, rátettem a Kotányi Vadak fűszerét, megkevertem, majd a húst, kockára vágva, vízzel. Mikor kezdett puhulni, bele 250 dkg gombát, pici paradicsompürét és kb. 2 dl vörösbort, majd két nagy kanál áfonyalekvárt. Ja, meg egy kis vegetát. Kb. másfél- két óra alatt kész is volt, omlósan, puhán. Dödöllét csináltam hozzá. Sima főtt krumplit kis levével összetörni, fehér borsot, sót hozzá egy kis liszttel. Összekeverni és kanállal beleszaggatni a forró olajba. Aranybarnára sütöttem minden oldalát. Hát, nagyon finom lett! Az én családom elég finnyás, ezért volt rántott hús is, meg francia saláta, stb., mert azt gondoltam, nem fognak enni belőle. Hát nem így lett. A két kiló hús úgy elfogyott, hogy csak na! :) Köszönöm a segítségeteket!
11. monizsofi1982
2009. márc. 7. 13:57
pácolni nem kell,de vörösborral,kis tárkonnyal, meg egyéb fűszerek...
nyami
10. df2a740c00
2009. márc. 7. 12:28
Nem szoktam pácolni a vadat, ha pörköltet készítek. Vörösbort én is öntök hozzá a vége felé. A szarvaspöri az egyik legfinomabb étel a világon:)
9. lidike1
2009. márc. 7. 12:21
Én szoktam pácolni.Van a húsnak egy jellegzetes izvillága,és nem mindenki szereti.Szerintem pácolás után puhább és finomabb.
8. tixtina
2009. márc. 7. 08:57
Majd,ha megcsináltad ,és finom lett,akkor leírhatnád a receptet,biztos többen kipróbálnák.
A szarvast eddig csak vadasan ettem.Áfonyával,és rízzsel.Az isteni volt:))
7. Sznebk2
2009. márc. 6. 20:44
Jó, nagyon köszönöm a megerősítést! Holnap csinálok életemben először, remélem finom lesz! Nagyon sokáig fő? Inkább nagyobb kockákba szokták vágni? Bocsánat a buta kérdésekért, csak 7 éves ikerfiúk gyakorló anyukájaként ez valahogy kimaradt az étlapunkról eddig.
6. Evely
2009. márc. 6. 20:39
Én a vadas abálni szoktam. Pácolni nem.
5. Magdi nagyi
2009. márc. 6. 20:37
A vadakat általában szokás de ha pörkölt lesz akkor nem de egy kevés vörösbor kell bele
4. jolie
2009. márc. 6. 20:36
Szia!
Én nem szoktam bepácolni, inkább főzés közben ízesítem fűszerekkel.
3. ecsetke54
2009. márc. 6. 20:36
szerintem nem kell,mielőtt megfőne vörösbort kell
ráönteni és azzal is főzni készre.
2. ria0712
2009. márc. 6. 20:35
Nem
1. Sznebk2
2009. márc. 6. 20:32
Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Hogy kell elkészíteni a szénégetők pörköltjét?
- Vörösboros vaddisznó pörkölthöz bográcsban hogy pácoljam a húst? Elkészítése?