Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst? fórum

Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst? (tudásbázis)


13. d345cbf72a (válaszként erre: 12. - Sznebk2)
2010. júl. 23. 06:34
Finom lehetett így a pörkölt nagyon. Apukám vadász, de mi nem szoktuk pörköltként való főzése előtt a szarvashúst sem pácolni, sem abálni.Mi a bort is kihagyjuk belőle, bár tudom, hogy sok recept szerint a vadhúsból készült pörköltbe azt is szoktak tenni, valahogy nekünk az viszont nem jön be annyira, inkább fűszerekkel tesszük egyedibb az ízvilágát ennek a típusú pörköltnek.
2009. márc. 7. 20:59
Na, megvolt a finom, szülinapi ebéd! Nagy-nagy sikere volt! Hagymát szalonnával pirítottam, amit előtte apróra vágtam. Mikor megpirult, rátettem a Kotányi Vadak fűszerét, megkevertem, majd a húst, kockára vágva, vízzel. Mikor kezdett puhulni, bele 250 dkg gombát, pici paradicsompürét és kb. 2 dl vörösbort, majd két nagy kanál áfonyalekvárt. Ja, meg egy kis vegetát. Kb. másfél- két óra alatt kész is volt, omlósan, puhán. Dödöllét csináltam hozzá. Sima főtt krumplit kis levével összetörni, fehér borsot, sót hozzá egy kis liszttel. Összekeverni és kanállal beleszaggatni a forró olajba. Aranybarnára sütöttem minden oldalát. Hát, nagyon finom lett! Az én családom elég finnyás, ezért volt rántott hús is, meg francia saláta, stb., mert azt gondoltam, nem fognak enni belőle. Hát nem így lett. A két kiló hús úgy elfogyott, hogy csak na! :) Köszönöm a segítségeteket!
2009. márc. 7. 13:57

pácolni nem kell,de vörösborral,kis tárkonnyal, meg egyéb fűszerek...

nyami

2009. márc. 7. 12:28
Nem szoktam pácolni a vadat, ha pörköltet készítek. Vörösbort én is öntök hozzá a vége felé. A szarvaspöri az egyik legfinomabb étel a világon:)
2009. márc. 7. 12:21
Én szoktam pácolni.Van a húsnak egy jellegzetes izvillága,és nem mindenki szereti.Szerintem pácolás után puhább és finomabb.
2009. márc. 7. 08:57

Majd,ha megcsináltad ,és finom lett,akkor leírhatnád a receptet,biztos többen kipróbálnák.

A szarvast eddig csak vadasan ettem.Áfonyával,és rízzsel.Az isteni volt:))

2009. márc. 6. 20:44
Jó, nagyon köszönöm a megerősítést! Holnap csinálok életemben először, remélem finom lesz! Nagyon sokáig fő? Inkább nagyobb kockákba szokták vágni? Bocsánat a buta kérdésekért, csak 7 éves ikerfiúk gyakorló anyukájaként ez valahogy kimaradt az étlapunkról eddig.
2009. márc. 6. 20:39
Én a vadas abálni szoktam. Pácolni nem.
2009. márc. 6. 20:37
A vadakat általában szokás de ha pörkölt lesz akkor nem de egy kevés vörösbor kell bele
2009. márc. 6. 20:36

Szia!

Én nem szoktam bepácolni, inkább főzés közben ízesítem fűszerekkel.

2009. márc. 6. 20:36

szerintem nem kell,mielőtt megfőne vörösbort kell

ráönteni és azzal is főzni készre.

2009. márc. 6. 20:35
Nem
2009. márc. 6. 20:32
Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook