Szalonnás lecsó recept
A Szalonnás lecsó hozzávalói:15 dkg húsos szalonna,
40 dkg hagyma,
1,2 kg zöldpaprika,
40 dkg paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál cukor,
só.
A Szalonnás lecsó elkészítési módja:
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 14. 21:50
A szalonnás lecsó elkészítési módja és hozzávalói.