Szagokat és ízt sem érzek rendesen már 3 hónapja mitől lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is van hasonló problémám. Megfáztam kb 3 hónapja, és nagyon agresszív vírus lehetet mert nagyon nehezen gyógyúltam meg. Már közben sem éreztem semmilyen ízt, de még a hagymáét sem. Lassan tér vissza az érzékelésem, de a szagokkal még bajban vagyok.Sokat segít, ha inhalálok sós mentás kamillás vizzel.
üdv: Ildi (33év)
Erről hallottatok-e már?
A cink a gustin nevű fehérjével együtt közvetlenül vesz részt az ízérzéklés kialakításában, kettejük kapcsolata szükséges az ízérzékelés megfelelő működéshez. A cink és az ízérzékelés közti kapcsolat miatt – illetve mivel az ízlelés és a szaglás oly szorosan kapcsolódik egymáshoz – a csökkent ízérzékelés és szaglás a cinkhiány gyakori tünete.
Számos immunsejtünk optimális működése függ a cinktől. Különösen a gyermekek esetében igaz ez, kutatások bizonyítják, hogy a cinkhiány negatív hatással van a fehérvérsejtek számára és a szervezet immunválaszára, míg a cink utólagos pótlása helyreállítja az optimális egyensúlyt.
ezek akkor nem túl jó kilátások, ha ennyi vizsgálat után sincs eredmény :(
Akkor feleslegesen nem teszem ki ennek a sok vizsgálatnak a 85 éves mamámat...
Nekem mondjuk az antibiotikum nagyon gyanús, de persze, nem vagyok orvos. Nem merném teljes bizonyossággal kijelenteni...
Volt ilyen ismerősöm. Mondjuk tök igénytelen volt(srác)junkie kaják,kosz-mosatlan ruhák. Aztán lett egy barátnője és elutaztak Franciao-ba,ahol ugye a gasztronómia(új hely,borok,sajtok) elég intenzív és gondolom adott a higiéniára aztán lám visszajött az érzékelése.Aztán hazatért a lánnyal is szakított és megint volt szaglása.
Menj el orvoshoz ha nem múlik..
Szia!!
De jó, hogy kiírtad ezt helyettem!! Pont ezt akartam kérdezni.
Nagymamám (85 éves) de semmi baj nem volt vele edddig ezen a téren. Volt a télen egy betegsége, amire antibiotikumot kapott, és azóta nem érez sem ízeket, sem szagokat. Nekem kell megkostólni főzéskor az ételt...
Ez mitől lehet és hova kell vele fordulni?!
További ajánlott fórumok:
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- Szerintetek ha reggel és délben rendesen eszem, de este 6 óra után semmit, heti 3 mozgás beiktatásával lehet fogyni? Valaki csinálta estleg?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Normális az, hogy nem eszek rendesen, akkor naponta majdnem 1 kg-ot is vesztek a súlyomból?
- 2 hónapja van fenn a spirálom és most pár napja elég érzékeny ott alul... Mitől lehet?
- 2 hónapja beültetett fogimplantátum, mitől érzékeny még mindig a hideg-melegre?