Süteménytészta sütésénél ha nem rakok babot a tetejére, azzal elrontom? (tudásbázis)
Nálunk nincsenek gyerekek, így marad a pakolászás, még most elfér :)
Egyébként nem rossz ötlet... :)
Nem kell kidobni, mert, ha beteszi egy zacskóba, felcimkézi, hogy ez már nem ehető, így csak az az adag megy veszendőbe, amit egyszer már megsütött :)
(az USA-ban erre a célra kitaláltak egy fém láncot)
A bab nem engedi felnőni a tésztát, így van.
Ha nem tettél rá, akkor ott is vastag lesz a süti, pedig lehet, hogy oda kellene tenned a krémet vagy tölteléket.
A recept így szól... vagyis a részlet:
a tetejét megszúrkáljuk, beborítjuk sütőpapírral, amire szárazbabot szórunk, hogy sütés közben a tészta ne púposodjon fel :)
Köszi a segítséget. Eddig én is mindegyik süti tésztáját megszúrkáltam, de ilyen fajtát, aminek a receptjében babot írnak, még nem próbáltam és ezért kérdeztem.
Amúgy csokoládékrémes pitét sütnék
Elvileg azért kell, hogy ne púposodjon fel.
De eddig én sem tettem sosem, mint Marjann, megszurkálom és kész.
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok sütni karácsonyra? Hányféle süteményt csináltok?
- Milyen süteményt készítsek Húsvétra sütő nélkül?
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Hogyan kell elkészíteni a színes, réteges zselatinos süteményt?
- Sütés nélküli süteményt keresek (Tiramisu kizarva)
- Baja lehet az embernek, ha penészes süteményt eszik?