Spenótos csicserikrémleves recept
A Spenótos csicserikrémleves hozzávalói:1/4 pohár olaj
1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál fekete mustármag
10 szárított curry levél
1 zúzott fokhagyma
4 közepes paradicsom hámozva, kicsi kockára vágva
45 dkg friss spenót durvára vágva
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál só
2 pohár főtt, lecsepegtetett csicseri borsó
barna cukor
1 teáskanál frissen facsart citromlé
A Spenótos csicserikrémleves elkészítési módja:
Az olajat felhevítjük serpenyőben, amikor forró beletesszük a gyömbért, római köményt, és a fekete mustármagot. Amikor a mustármag pattogni kezd, hozzáadjuk a curry leveleket, fokhagymát, a paradicsomot, spenótot, kurkumát és sót. Lefedjük és kisebbre vesszük a lángot, megpároljuk. Ha a spenót összeesett, a paradicsom megpuhul, belekeverjük a főtt csicseri borsót és együtt pároljuk. A végén hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet esetleg pürésítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 14. 06:24
A spenótos csicserikrémleves elkészítési módja és hozzávalói.