Spárgatál recept
A Spárgatál hozzávalói:1 kg fehér vagy zöld spárga
12 dkg vaj
2 dl tejföl
6-8 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt fehérbors, kakukkfű, rozmaring
1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 kockacukor
A Spárgatál elkészítési módja:
A spárgát meghámozzuk, sós, szódabikarbónás, cukros vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Vajon halványsárgára pirítjuk a zsemlemorzsát és a spárgára terítjük. Megsózzuk, a fűszerekből 1-1 késhegynyivel ízesítjük. Rálocsoljuk a tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.
Rozskenyeret kínáljunk hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. ápr. 19. 07:30
A spárgatál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.