Fogas borhabbal recept
A Fogas borhabbal hozzávalói:60 dkg fogasfilé
2 csokor zöldhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 citrom leve
5 dkg vaj
só, bors
A Fogas borhabbal elkészítési módja:
A fogasfilét 4 szeletre vágjuk, megsózzuk. 3 dkg vajat megforrósítunk, s megsütjük benne a halszeleteket. A maradék vajon üvegesre pároljuk a karikákra vágott zöldhagymát, amit sóval, borssal ízesítünk. Habüstben kikeverjük a tojássárgáját a fehérborral. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, s gőz fölött habosra keverjük. A halat leöntjük a mártással és a párolt hagymával körítjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. ápr. 12. 14:37
A fogas borhabbal elkészítési módja és hozzávalói.