Spárgás risotto recept




500 g rizs-rizottónak való kerek szemű
1-1,5 leveskocka, ha nincs kb. 1 liter húslevesünk
1 dl száraz fehér bor
1 csomag zöld spárga
5-8 szelet húsos, hajszál vékony szalonnacsík (bacon)
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
A Spárgás risotto elkészítési módja:
A spárgát alaposan megpucoljuk, megpároljuk. Közben olívaolajon átforrósítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a bort.Miután a bor elpárolgott merőkanalanként folyamatos kevergetés közben hozzáadunk húsleveslét (lehet leveskocka is, de akkor azt még az elején adjuk a rizshez, s vízzel öntjük fel), s ezt egészen addig, míg a rizs kellően megpuhul, s a rizottó állaga kissé krémes lesz. A vége felé a vékonyra szelt szalonnákat 1-2mm vastag szeletkékre vágjuk, s serpenyőben megsütjük, majd a párolt spárgát kb.2 cm hosszú darabokra szelve hozzákeverjük, sózunk, borsozunk, majd az összeforgatott szalonnás spárgát még a tűzön a rizottóba forgatjuk, ha szükséges, még egy kicsit sózhatunk, borsozhatunk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: kinga_so, 2011. máj. 25. 20:22
A spárgás risotto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.