Spanyol-fánk recept
A Spanyol-fánk hozzávalói:20db-hoz:1/2l tej
10dkg vaj
pici só
1kávéskan
cukor
25dkg liszt
5-7 tojás
narancslekvár
rizspálinkával ízesített fondant.
A Spanyol-fánk elkészítési módja:
A tejet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk. A lisztet beleöntjük a forrásban lévő anyagba és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor a tésztát azonnal áttesszük egy másik tálba, letakarjuk egy nedves konyharuhával, nehogy kiszáradjon és hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszába egyenként belekeverjük a tojásokat. Zsírpapírt kevés zsiradékkal megkenünk és a masszát fánk alakban, koszorúformában nyomózsákkal kinyomjuk, (azonos méretű karikákat nyomunk). Azonnal kisütjük úgy, hogy a fánkocskákat a zsírpapírral együtt lefele fordítjuk és a papírt lehízva így kerülnek be a forró olajba. Először fedő alatt sütjük a másik felét már fedő nélkül. A sütit fémrácsra szedjük ki. Még melegen megkenjük a lekvárral, hagyjuk hűlni, majd rizspálinkával ízesített fondantba mártjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 24. 18:52
A spanyol-fánk elkészítési módja és hozzávalói.