S.O.S.! Valaki tudna nekem küldeni gyerektartásdíj megállapításáról szóló keresetlevél formanyomtatványt? Interneten nem találtam sehol sem! (tudásbázis)
A belső oldal formája dióhéjban:
Tisztelt Városi Bíróság .........!
Alulírott xy házasságot kötöttem/együtt éltem itt meg ott, ekkor meg akkor xy-al. Házasságunkból/együttélésünkből x utónevű gyermekünk született (hely, időpont).
A/1 sorszám alatt mellékelem az akvi kivonat másolatát.
A/2 sorszám alatt mellékelem a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.
Időközben házasságunk/együttélésünk megromlott, melyet a ..... bíróság ..... szám alatt felbontott.
A gyermeket tartásomban helyezte el.
Jelenlegi jövedelmem .... Ft, rendszeres kiadásaim..... Ft (részletezve).
A fentiekre tekintettel kérem a gyermektartásdíj megállapítását.
Középre ritkítva: I n d o k o l á s
Itt szükséges röviden a körülmények leírása.
Befejezésként: tekintettel a fenti körülményekre, kérem a gyermektartásdíj (..... összegű) megállapítását.
Hely, dátum bal oldal, aláírás jobb oldal.
Amikor ez kész, az A4-es papírt kettőbe hajtjuk, és a külső felére a következőket írjuk (ez az ún. "felzet") egymástól kb. 4 ujjnyira tagolva:
...... Városi Bíróságnak ....
...... (anya neve, lakcíme) felperesnek
...... (apa neve, lakcíme) alperesnek
gyermektartásdíj megállapítása iránt
erre nincs formanyomtatvány
menj be panasznapra és megírják neked
Itt nézd meg!
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Ha az apa külföldön él és ott van bejelentett munkahelye, akkor a gyerektartás megállapításánál annak a 20%-át ítélik meg?
- Tud valaki segíteni? A bíróság megállapította a gyerektartást, de a volt párom nem fizeti. Ilyenkor hova kell menni vagy mit kell csinálni?
- Kell-e vinni valami kereseti papírt a gyerektartás megállapításához?