Sörös-tepertős pogácsa recept

3 dl sör
3 dkg élesztő
20 dkg darált tepertő
2 db tojás
2 dl tejföl
liszt
só
A Sörös-tepertős pogácsa elkészítési módja:
A sört meglangyosítjuk,majd feloldjuk benne az élesztőt.Beledolgozzuk a tepertőt,a tojásokat és a tejfölt,majd megsózzuk. Annyi lisztet adagolunk hozzá,hogy közepesen kemény tésztát kapjunk,majd hólyagosra dolgozzuk.Hűtőbe rakjuk és 40 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,kétszer hajtogatjuk közben pihentetjük.Végük 2 centi vastagra nyújtjuk,tetejét bevagdossuk és megkenjük olvasztott zsírral. Kiszaggatjuk meleg helyre tesszük és fél órán keresztül kelesztjük. Forró sütőben megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. ápr. 16. 11:31
A sörös-tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.