Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sörös-tepertős pogácsa recept

Sörös-tepertős pogácsa recept

A Sörös-tepertős pogácsa hozzávalói:
3 dl sör
3 dkg élesztő
20 dkg darált tepertő
2 db tojás
2 dl tejföl
liszt



A Sörös-tepertős pogácsa elkészítési módja:
A sört meglangyosítjuk,majd feloldjuk benne az élesztőt.Beledolgozzuk a tepertőt,a tojásokat és a tejfölt,majd megsózzuk. Annyi lisztet adagolunk hozzá,hogy közepesen kemény tésztát kapjunk,majd hólyagosra dolgozzuk.Hűtőbe rakjuk és 40 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,kétszer hajtogatjuk közben pihentetjük.Végük 2 centi vastagra nyújtjuk,tetejét bevagdossuk és megkenjük olvasztott zsírral. Kiszaggatjuk meleg helyre tesszük és fél órán keresztül kelesztjük. Forró sütőben megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sörös-tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook