Sonkás-sajtos burgonyafelfújt recept
A Sonkás-sajtos burgonyafelfújt hozzávalói:75 dkg héjában főtt burgonya,
20 dkg füstölt sajt,
20 dkg főtt tarja,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
2 dl tej,
só,
bors,
szerecsendió,
1 dl tejföl,
2 db tojás.
A Sonkás-sajtos burgonyafelfújt elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát, a sajtot és a sonkát kockákra vágjuk. A lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük a tejjel. Sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a kockázott anyagokat, majd vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 27. 16:25
A sonkás-sajtos burgonyafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.