Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás-sajtos burgonyafelfújt recept

Sonkás-sajtos burgonyafelfújt recept

A Sonkás-sajtos burgonyafelfújt hozzávalói:
75 dkg héjában főtt burgonya,
20 dkg füstölt sajt,
20 dkg főtt tarja,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
2 dl tej,
só,
bors,
szerecsendió,
1 dl tejföl,
2 db tojás.


A Sonkás-sajtos burgonyafelfújt elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát, a sajtot és a sonkát kockákra vágjuk. A lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük a tejjel. Sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a kockázott anyagokat, majd vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás-sajtos burgonyafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook