Sonkás-gombás karaj recept
A Sonkás-gombás karaj hozzávalói:4 szelet karaj
4 szelet főtt sonka
4 szelet sajt
15 dkg gomba
2 tojás
1 fej hagyma
só
finomra vágott petrezselyem
olaj
A Sonkás-gombás karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát megpirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát a maradék zsiradékon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, amit puhára párolunk. A tojásokat felverjük, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, majd a gombához adjuk, s addig kevergetjük, míg összeáll. A hússzeletekre fektetünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajta a gombás tojást, befedjük 1-1 szelet sajttal. Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig sütjük.
Bármilyen salátával tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 19. 06:18
A sonkás-gombás karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.