Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Soha nem sütök palacsintát, nincs türelmem hozzá, a párom... fórum

Soha nem sütök palacsintát, nincs türelmem hozzá, a párom... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
jan. 16. 10:34

Ebéd kész,,sütök kis palacsintát:))

Pedig nem azt akartam,,de már a fórum óta ez jár az eszemben.

Eperlekváros és túrós lesz:))

81. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 80. - Birebora)
jan. 15. 18:09

Ma palacsinta volt a desszert.

Jövő hét végén lesz palacsintatésztában sült alma. Ideje, mert már majdnem elfelejtettem. Pedig milyen finom!

80. birebora (válaszként erre: 76. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 15. 15:29
Ritkán, de szoktam.
jan. 15. 11:29
Pedig ennél egyszerűbb nincs is. Én fél liter tejbe teszek egy egészen pici sót, egy tojást,pici olajat, és fél pohár lisztet beleszórok, ha kicsit sűrű, akkor egy kis szódavizet, kicsit hagyom állni, és minden sütés alá szoktam önteni egy picike olajat. Az a nyitja, hogy nem a lángon kell beleönteni a kb. fél merőkanálnyi adagot a sütéshez, hanem a láng fölött, de előtte az olajat is eloszlatom a palacsintasütőben. És megvárom, amíg el nem válik a beleöntött tészta a tepsitől, ez kb. 3-4 perc. Ennyi időd csak van? Aztán óvatosan kés segítségével megfordítom, a másik oldalát már nem kell olyan sokáig sütni, mint az elsőt, és kész.
78. Csicsi25 (válaszként erre: 73. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 15. 09:45
Én sem sütöttem 😃
77. Csicsi25 (válaszként erre: 66. - F997b1d100)
jan. 15. 09:44
Én sütöporos verzióról is hallottam 😉
76. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 75. - Birebora)
jan. 15. 09:15

Bizony finom.

Te nem szoktál csinálni?

75. birebora (válaszként erre: 74. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 15. 09:12
Anyósom csinált mindig. Finom is az.
74. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 59. - Görögtánc)
jan. 15. 09:11

Nálunk a fahéjas palacsinta nem annyira nyerő.


Viszont almát szoktam sűrű palacsintatésztába forgatva sütni. Azt fahéjas porcukorral megszórva szeretjük.

73. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 64. - Csicsi25)
jan. 15. 09:04

Én sima lisztet használok.


Végül sütöttél tegnap palacsintát?

Én nem, de ma nem hagyom ki.

jan. 15. 06:46

20 nál többet nem sütök. Egy palacsintasütővel.

Semmi bajom, hogy meddig tart. Valamit, valamiért.


Én körmösnél nem ülnék...

jan. 15. 06:36
Évek óta kettő sütővel sütöm se perc és kész.
jan. 15. 06:23
en meg egerszalokon akkorat kaptam,hogy csak kettot tudtam lenyomni.
69. f997b1d100 (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 15. 01:01
Én melódiában kaptam Nutellásat! Olyan vastag volt mint egy pizzatészta, a fél üveg mogyorókrém benne volt! 😉
68. f997b1d100 (válaszként erre: 3. - Ae4e2771d0)
jan. 15. 00:59
Nem csak ez! 😄
67. f997b1d100 (válaszként erre: 2. - Matutinem)
jan. 15. 00:59

Teljesen más amikor te csinálod, nem az ablakban kéred ki!

Ízletesebb, tovább tart! 🙂

66. f997b1d100 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 00:58

Mamám még élesztővel csinálta! 🙂


[link]

jan. 14. 22:56
palacsintat sutni pedig nem nehez,
64. Csicsi25 (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 14. 22:39

-Fahéjas

-túrós-kakaós-fahéjas

-mákos

-diós-meggyes, tejszínhabbal a tetején. Bár a tejszínhab egyiket sem rontja el 😄

És persze jöhet csokiöntet is rá.


Régebben én is sütöttem reszelt almásat, tényleg nagyon finom.


Mostanában inkább az egészségesebb verziót sütöm, zabpehelyliszt+teljes kiőrlésű liszt, ha olyanom van, őrölt lenmagot is keverek a tésztába. Ezt jobban is szeretem, mint a sima liszteset.


Egyébként azelőtt sem sima liszttel, hanem rétesliszttel sütöttem.

63. Csicsi25 (válaszként erre: 36. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 14. 22:26
Ó, köszönöm szépen! 😉
62. Myra
jan. 14. 22:14
Én meg ha gyorsan szeretnék valamit palacsintát sütök.
61. Panna.33 (válaszként erre: 16. - Libikóka)
jan. 14. 21:52
Én hárommal sütök, pik-pak megvan.
jan. 14. 21:06
Másik tűzhely azóta vergődés.
59. Görögtánc (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 14. 21:01
Fahéjas…nyami🙈😋
58. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 21:00
Nálunk kész csoda, ha van; ráadásul a férjem is utálja sütni, pedig ő nagyon szereti. 🤣
57. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 55. - Kacsahercegno)
jan. 14. 19:30

Igen, pont az előbb írtam én is a reszelt almásat. Nekem nem nehezebb sütni, de vastagabb lesz a tésztája, az biztos.

Variációk sokasága.

56. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 52. - Kispocok)
jan. 14. 19:28

A palacsintába olyan sokféle tölteléket lehet tenni, ki-ki választhat kedvére.

- túrós (citromhéjat szoktam tenni bele)

- túrós-barackos

- diós

- lekváros

- diós-lekváros

- kakaós

- nutellás

- nutellás-banános

- vagy amikor a tésztájába reszelek almát, az is fincsi.

55. Kacsahercegno (válaszként erre: 41. - Pulcsis)
jan. 14. 19:25
Azt néha én is szoktam, imádom 🤤 Vagy reszelt almát, csak úgy nehezebb sütni, de fahéjasan nagyon fini.
54. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 50. - F78a5227f0)
jan. 14. 19:23
Köszönöm.
jan. 14. 17:50
Én is lusta vagyok.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook