Ha házi tejből sütök palacsintát előtte fel kell forralni a tejet? (tudásbázis)
19. Tejespite
2012. máj. 28. 21:25
Ezt komolyan mondjátok, h ha a tehenet megcsípte a kullancs és történetesen az egy fertőzött kullancs volt, akkor a tejen át az embernél okozhat pl Lyme kórt? Ha meg felforralom akkor nem? Sose gondoltam volna! Most nem ironizálok, komolyan kérdem!!!
18. cikicakk
2012. ápr. 28. 19:38
Én is abból szoktam csinálni.Nem forraltam fel soha, de eddig nem lett belőle gondunk.
17. lacuslacus
2012. ápr. 28. 19:34
Igaz, hogy már erre a kérdésre nem aktuális időben a válasz, de azért talán másoknak jó lesz a tanács. A főzés az 100 C°-on történik. /a víz hőmérséklete nem emelkedik ettől feljebb, amíg folyadék állapotban van, ha lassan fő, vagy ha erősen, akkor sem !!!/ A sütés az általában ettől magasabb hőmérsékleten történik. Kb. 13C°-tól akár 200 °fölé is mehet. Szóval forralni olyan anyagot amit utána még sütünk, felesleges. Ha valakit ez megnyugtat akkor forraljon, de a sütés során magasabb hőkezelést végzünk úgyis. Csak érdekességképpen írom ide, hogy a szilvalekvár házi főzésénél is mértek már 180°-ot is! De ez már más folyamat eredménye. Mindenkinek kívánok remek jól sikerült recepteket, és sikereket a konyhában ! :-)
16. robko
2010. nov. 6. 16:14
Köszönöm mindenkinek a segitségét!!!
15. 90d37bc505
2010. nov. 6. 10:38
Mindenképp,még,ha nem palacsintát csinálsz akkor is
14. ceea79692f
2010. nov. 6. 09:47
Persze, nem lesz olyan boci szagú:-)
13. Gyöngybagoly (válaszként erre: 10. - Robko)
2010. nov. 6. 09:41
Akkor a kérdés már eldőlt.
12. robko (válaszként erre: 11. - Kombusz)
2010. nov. 6. 08:55
jó de a régi teheneket biztos nem ilyen génmanipulált szarokkal tömték:)
11. kombusz
2010. nov. 6. 08:54
hát én még mindig itt vagyok egészségesen és akár régen nagymamáméknál ittam akár szlovákiában rokonoknál a friss tejet miután kijött a tehénböl nem lett semmi bajom töle. :)))
10. robko
2010. nov. 6. 08:53
erre a kulancsos dologra nem is gondoltam...akkor forralááás!
9. t.Ili
2010. nov. 6. 08:52
Mindenképpen forralni.és úgy lehet csak,még tárolni is!
8. survivor3 (válaszként erre: 1. - Robko)
2010. nov. 6. 08:47
Szerintem igen.
Lehet, hogy kullancsos, vagy valami vírusos állattól van a tej.
7. robko (válaszként erre: 6. - Gyöngybagoly)
2010. nov. 6. 08:47
köcce megvárlak:) csak mert sporolok a gázal:)
6. Gyöngybagoly
2010. nov. 6. 08:45
Na ez egy jó kérdés. Mert az ki van írva, hogy fogyasztás előtt ajánlatos felforralni, de ez szerintem a nyersen történő fogyasztásra értendő. ha ételt készítesz belőle, akkor szerintem nem szükséges. Megkérdezem a lányokat a klubban, mi a véleményük, és majd visszajövök.
5. robko (válaszként erre: 4. - Szasz23X)
2010. nov. 6. 08:44
ezt arra érted,hogy ezen a höfokon én mint káros dolog...még nem tisztulok meg?:)
4. Szasz23X
2010. nov. 6. 08:42
Szerintem nem árt, ha házi tejről van szó. Pláne ha esetleg gyerek is eszik belőle. A palacsinta megsütése nem az a hőfok sajna, amin pusztulnának a káros dolgok, legalábbis szerintem nem minden. :)
3. robko (válaszként erre: 2. - Fa8f3f5c02)
2010. nov. 6. 08:37
köszi csak golndoltam a sütés által is távoznak a nem kivánt dolgok...
2. fa8f3f5c02
2010. nov. 6. 08:35
Én úgy tudom, hogy mindenképpen fel kell forralni a tejet, bármit is csinálsz belőle, ha házi tejről van szó.
1. robko
2010. nov. 6. 08:34
Ha házi tejböl sütöm a palacsintát elötte fel kell forralni a tejet?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?