Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. fórum

Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. (tudásbázis)


1 2 3
85. libikóka (válaszként erre: 84. - Globus)
febr. 5. 14:31
Igen ,,én is,,ha nincs benne,gejl.
84. globus (válaszként erre: 77. - Libikóka)
febr. 5. 08:58
Minden ételbe teszek sót. Édességbe is csipetnyit.
83. csemár (válaszként erre: 74. - D41005143d)
febr. 5. 08:51
Én MINDIG élesztővel sütöm.
82. lolita2112 (válaszként erre: 81. - Lolita2112)
febr. 5. 08:24
meg kuldfoldi parom is szereti.
febr. 5. 08:24
kakaoval es lekvarral toltom meg mindig ami izt ad neki.
80. libikóka (válaszként erre: 79. - Lolita2112)
febr. 4. 08:25

Nem gondot okoz a só,,csak ízetlen lesz.


Nekem legalábbis,,de mindenki úgy készíti ahogy jó neki.

79. lolita2112 (válaszként erre: 77. - Libikóka)
febr. 3. 23:04
en anelkul csinalom mindig es sose volt gondom emiatt pedig rengetegszer sutok palacsintat.
78. 55Judit (válaszként erre: 76. - Vilma1848)
jan. 16. 12:12
Mióta kiírta a problémát, szerintem el is kopott a palacsintasütője.😀
77. libikóka (válaszként erre: 75. - Grizus)
jan. 16. 11:25
Tudom hogy régebbi,,de ne csinálja senki só nélkül:)
jan. 16. 11:23

Itt egy recept. Türelmesen meg kell várni, amíg az egyik oldala megpirult, alatta van egy kis olaj, és csak utána szabad megfordítani.

[link]

75. grizus
2014. dec. 31. 02:19
Finomliszt, 1-2 tojás, tej és szóda vagy ásványvíz (vagy sima víz, ha nincs más). Só, cukor se kell bele. Pofonegyszerű, nem kell túlbonyolítani és akkor jó lesz.
74. d41005143d (válaszként erre: 70. - Biromoni)
2014. dec. 31. 01:47
en sem hallottam soha eletemben,hogy a palacsintaban eleszto kellene.
2012. máj. 26. 14:30
de persze már mindent ki lehet próbálni.
2012. máj. 26. 14:29
sütőpor,nem élesztő:))
2012. máj. 26. 14:24
Olyan is van, meg még az élesztő mellett reszelt almát, oder krumplit is el lehet lágyan folyó tésztába helyezni, de már megyek is, mert nem ez a kérdés.....bocsi, csak ábrándoztam
70. biromoni (válaszként erre: 69. - Ca39633091)
2012. máj. 26. 14:20
Élesztő?
2012. máj. 26. 14:09
kábé 3 deci tej,2 tojás,élesztö,fél deci olaj, a liszt szemre 30 deka de fogalmam sincs,higitáshoz szóda vagy 1 deci,vagy kevesebb.Sose mértem a lisztet mennyi lehet,de mindig tutira sikerül.Ja és tartós tej is kitünö hozzá...
68. 08f14c3a49 (válaszként erre: 67. - Gevi1931)
2012. máj. 26. 12:54
Így tuti sikerül, főleg, ha teflonserpenyőbe sütöd,. Én simán a reggelizős teflonserpenyőt alkalmazom, nem vettem külön palacsintasütős teflont, és mindig sikerül.
2012. máj. 26. 11:47

1 tojás 3 bögre liszt picisó és annyi víz,hogy sürü masszalegyen a merőkanálon megmaradjon ha megforditod simára elkevered, cukrot soha ne tegyél bele mert le ragad, és végül 2 evőkanál

olajat megkevered és tefonba sütheted is.


/Nem kell olajozni a serpenyőt igy/

66. 6187eb1c9a (válaszként erre: 65. - D41005143d)
2011. nov. 25. 14:27
Mindig szódavízzel hígítom,csak várni kell egy kicsit,sohasem ragad le.
2011. nov. 25. 11:39
forro olajban sussed es sose tegyel bele vizet/szodavizet se/ es vigyazz a surusegere,jo surunek kell lenni,lehet tied tul folyos es ezertis nem sikerul.probalkozz fogg az menni.makjd belejossz,
64. c27c71e957 (válaszként erre: 53. - Syria)
2011. okt. 3. 11:55

Így tökéletes :)

Ja, és a dobozos tartós tej e célra használhatatlan.

2011. okt. 3. 11:52
Teflon palacsintasütő olyan, mint a hótt ember valaga, inkább fő benne, mint sül.
62. anyuci74 (válaszként erre: 59. - Liviaa)
2011. okt. 3. 11:39
Nekem soha nem ragad le, pedig jo sok cukrot teszek bele, a gyerekem sokszor csak simen eszi, mert ugy is eleg edes.
2011. szept. 28. 11:59

sőt,a palacsintasütőben az előzőleg megmaradt forró olajat visszakevertem a tésztába :-)


sőt,volt,hogy levertem a tányért,kb 200db ot leejtettem a földre--ez is lett adva :)

60. 04e95f637a (válaszként erre: 59. - Liviaa)
2011. szept. 28. 11:56
de le ám...az igazi balatoni palacsintába fele fele arányban használtunk tejet,illetve szódát!Látványkonyhán dolgoztam,napi 16 órában palacsintát sütöttem,mindet eladtam :)
59. Liviaa
2011. szept. 28. 11:45
A tésztába nem szoktam cukrot rakni, mert attól leragadhat..
2011. szept. 28. 11:13
En nam merek semmit, veszek 2-3 tojast attol fugg mennyi palacsintat akarok csinalni, sokat vagy nem . :) ebbe beleöntök 1 csomag vanilias cukrot, kb 2 evökanal cukrot, pici sot, es annyi lisztet hogy egesz kemeny legyen a teszta ( nem lehet keverni) es ehhez adagolom elöször a tejet, (nagyon keves tejjel 1-2 dl dolgozom, inkabb szodavizböl hasznalok többet) es a szodavizet egeszen addig adagolom es keverem amig el nem erem a megfelelö suruseget. ha kevesnek talalom adok meg hozza lisztet. Meg adok hozza kb 0,5-1 dl olajat. Utana sutöm, sose eg le es nagyon fincsi. En ugy tudom ha sok tejet vagy tojast hasznal az ember akkor lesz kemeny a palacsinta.
2011. febr. 26. 20:52

Ahogy csinálni szoktam: 12 db palacsintához;

12 evőkanál rétesliszt, 1-2 késhegynyi sütőpor, 2 db tojás, 1-2 evőkanálnyi cukor, csipetnyi só. Kicsi vízzel vagy tejjel símára keverem, ezután kb. 1 dl olajjal átkeverem és hagyom pihenni 10-20 percet. Közben előveszem a palacsintasütőt, amit először átkenek olajjal (de többször már nem).

56. zani (válaszként erre: 55. - Ildiko0914)
2009. nov. 10. 19:21
köszi, legközelebb megpróbálom kevesebb vízzel. én meg azt gondoltam h a vízben levő sok buboréktól fog feljönni.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook