Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. (tudásbázis)
Igen ,,én is,,ha nincs benne,gejl.
Minden ételbe teszek sót. Édességbe is csipetnyit.
Én MINDIG élesztővel sütöm.
meg kuldfoldi parom is szereti.
kakaoval es lekvarral toltom meg mindig ami izt ad neki.
Nem gondot okoz a só,,csak ízetlen lesz.
Nekem legalábbis,,de mindenki úgy készíti ahogy jó neki.
en anelkul csinalom mindig es sose volt gondom emiatt pedig rengetegszer sutok palacsintat.
Mióta kiírta a problémát, szerintem el is kopott a palacsintasütője.😀
Tudom hogy régebbi,,de ne csinálja senki só nélkül:)
Itt egy recept. Türelmesen meg kell várni, amíg az egyik oldala megpirult, alatta van egy kis olaj, és csak utána szabad megfordítani.
[link]
Finomliszt, 1-2 tojás, tej és szóda vagy ásványvíz (vagy sima víz, ha nincs más). Só, cukor se kell bele. Pofonegyszerű, nem kell túlbonyolítani és akkor jó lesz.
en sem hallottam soha eletemben,hogy a palacsintaban eleszto kellene.
de persze már mindent ki lehet próbálni.
Olyan is van, meg még az élesztő mellett reszelt almát, oder krumplit is el lehet lágyan folyó tésztába helyezni, de már megyek is, mert nem ez a kérdés.....bocsi, csak ábrándoztam
kábé 3 deci tej,2 tojás,élesztö,fél deci olaj, a liszt szemre 30 deka de fogalmam sincs,higitáshoz szóda vagy 1 deci,vagy kevesebb.Sose mértem a lisztet mennyi lehet,de mindig tutira sikerül.Ja és tartós tej is kitünö hozzá...
Így tuti sikerül, főleg, ha teflonserpenyőbe sütöd,. Én simán a reggelizős teflonserpenyőt alkalmazom, nem vettem külön palacsintasütős teflont, és mindig sikerül.
1 tojás 3 bögre liszt picisó és annyi víz,hogy sürü masszalegyen a merőkanálon megmaradjon ha megforditod simára elkevered, cukrot soha ne tegyél bele mert le ragad, és végül 2 evőkanál
olajat megkevered és tefonba sütheted is.
/Nem kell olajozni a serpenyőt igy/
Mindig szódavízzel hígítom,csak várni kell egy kicsit,sohasem ragad le.
forro olajban sussed es sose tegyel bele vizet/szodavizet se/ es vigyazz a surusegere,jo surunek kell lenni,lehet tied tul folyos es ezertis nem sikerul.probalkozz fogg az menni.makjd belejossz,
Így tökéletes :)
Ja, és a dobozos tartós tej e célra használhatatlan.
Teflon palacsintasütő olyan, mint a hótt ember valaga, inkább fő benne, mint sül.
Nekem soha nem ragad le, pedig jo sok cukrot teszek bele, a gyerekem sokszor csak simen eszi, mert ugy is eleg edes.
sőt,a palacsintasütőben az előzőleg megmaradt forró olajat visszakevertem a tésztába :-)
sőt,volt,hogy levertem a tányért,kb 200db ot leejtettem a földre--ez is lett adva :)
de le ám...az igazi balatoni palacsintába fele fele arányban használtunk tejet,illetve szódát!Látványkonyhán dolgoztam,napi 16 órában palacsintát sütöttem,mindet eladtam :)
A tésztába nem szoktam cukrot rakni, mert attól leragadhat..
En nam merek semmit, veszek 2-3 tojast attol fugg mennyi palacsintat akarok csinalni, sokat vagy nem . :) ebbe beleöntök 1 csomag vanilias cukrot, kb 2 evökanal cukrot, pici sot, es annyi lisztet hogy egesz kemeny legyen a teszta ( nem lehet keverni) es ehhez adagolom elöször a tejet, (nagyon keves tejjel 1-2 dl dolgozom, inkabb szodavizböl hasznalok többet) es a szodavizet egeszen addig adagolom es keverem amig el nem erem a megfelelö suruseget. ha kevesnek talalom adok meg hozza lisztet. Meg adok hozza kb 0,5-1 dl olajat. Utana sutöm, sose eg le es nagyon fincsi. En ugy tudom ha sok tejet vagy tojast hasznal az ember akkor lesz kemeny a palacsinta.
Ahogy csinálni szoktam: 12 db palacsintához;
12 evőkanál rétesliszt, 1-2 késhegynyi sütőpor, 2 db tojás, 1-2 evőkanálnyi cukor, csipetnyi só. Kicsi vízzel vagy tejjel símára keverem, ezután kb. 1 dl olajjal átkeverem és hagyom pihenni 10-20 percet. Közben előveszem a palacsintasütőt, amit először átkenek olajjal (de többször már nem).
köszi, legközelebb megpróbálom kevesebb vízzel. én meg azt gondoltam h a vízben levő sok buboréktól fog feljönni.
További ajánlott fórumok: