Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Soha nem sütök palacsintát, nincs türelmem hozzá, a párom... fórum

Soha nem sütök palacsintát, nincs türelmem hozzá, a párom... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
78. Csicsi25 (válaszként erre: 73. - Smaragdzöld 🐉)
ma 09:45
Én sem sütöttem 😃
77. Csicsi25 (válaszként erre: 66. - Egyed Egon)
ma 09:44
Én sütöporos verzióról is hallottam 😉
76. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 75. - Birebora)
ma 09:15

Bizony finom.

Te nem szoktál csinálni?

75. birebora (válaszként erre: 74. - Smaragdzöld 🐉)
ma 09:12
Anyósom csinált mindig. Finom is az.
74. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 59. - Görögtánc)
ma 09:11

Nálunk a fahéjas palacsinta nem annyira nyerő.


Viszont almát szoktam sűrű palacsintatésztába forgatva sütni. Azt fahéjas porcukorral megszórva szeretjük.

73. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 64. - Csicsi25)
ma 09:04

Én sima lisztet használok.


Végül sütöttél tegnap palacsintát?

Én nem, de ma nem hagyom ki.

ma 06:46

20 nál többet nem sütök. Egy palacsintasütővel.

Semmi bajom, hogy meddig tart. Valamit, valamiért.


Én körmösnél nem ülnék...

ma 06:36
Évek óta kettő sütővel sütöm se perc és kész.
ma 06:23
en meg egerszalokon akkorat kaptam,hogy csak kettot tudtam lenyomni.
69. Egyed Egon (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
ma 01:01
Én melódiában kaptam Nutellásat! Olyan vastag volt mint egy pizzatészta, a fél üveg mogyorókrém benne volt! 😉
68. Egyed Egon (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
ma 00:59
Nem csak ez! 😄
67. Egyed Egon (válaszként erre: 2. - Matutinem)
ma 00:59

Teljesen más amikor te csinálod, nem az ablakban kéred ki!

Ízletesebb, tovább tart! 🙂

66. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 00:58

Mamám még élesztővel csinálta! 🙂


[link]

tegnap 22:56
palacsintat sutni pedig nem nehez,
64. Csicsi25 (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 22:39

-Fahéjas

-túrós-kakaós-fahéjas

-mákos

-diós-meggyes, tejszínhabbal a tetején. Bár a tejszínhab egyiket sem rontja el 😄

És persze jöhet csokiöntet is rá.


Régebben én is sütöttem reszelt almásat, tényleg nagyon finom.


Mostanában inkább az egészségesebb verziót sütöm, zabpehelyliszt+teljes kiőrlésű liszt, ha olyanom van, őrölt lenmagot is keverek a tésztába. Ezt jobban is szeretem, mint a sima liszteset.


Egyébként azelőtt sem sima liszttel, hanem rétesliszttel sütöttem.

63. Csicsi25 (válaszként erre: 36. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 22:26
Ó, köszönöm szépen! 😉
62. Myra
tegnap 22:14
Én meg ha gyorsan szeretnék valamit palacsintát sütök.
61. Panna.33 (válaszként erre: 16. - Libikóka)
tegnap 21:52
Én hárommal sütök, pik-pak megvan.
tegnap 21:06
Másik tűzhely azóta vergődés.
59. Görögtánc (válaszként erre: 56. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 21:01
Fahéjas…nyami🙈😋
58. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:00
Nálunk kész csoda, ha van; ráadásul a férjem is utálja sütni, pedig ő nagyon szereti. 🤣
57. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 55. - Kacsahercegno)
tegnap 19:30

Igen, pont az előbb írtam én is a reszelt almásat. Nekem nem nehezebb sütni, de vastagabb lesz a tésztája, az biztos.

Variációk sokasága.

56. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 52. - Kispocok)
tegnap 19:28

A palacsintába olyan sokféle tölteléket lehet tenni, ki-ki választhat kedvére.

- túrós (citromhéjat szoktam tenni bele)

- túrós-barackos

- diós

- lekváros

- diós-lekváros

- kakaós

- nutellás

- nutellás-banános

- vagy amikor a tésztájába reszelek almát, az is fincsi.

55. Kacsahercegno (válaszként erre: 41. - Pulcsis)
tegnap 19:25
Azt néha én is szoktam, imádom 🤤 Vagy reszelt almát, csak úgy nehezebb sütni, de fahéjasan nagyon fini.
54. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 50. - Archer84)
tegnap 19:23
Köszönöm.
tegnap 17:50
Én is lusta vagyok.
52. kispocok (válaszként erre: 45. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 16:51
Mi pont ilyen tölteléket szoktunk. Itt írták a pudingot, vaníliás pudingba plusz adag Bourbon vaníliás cukor és kókuszreszelék, nagyon finom. :) Persze sűrűbbre, hogy ne folyjon ki.
51. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:28

Én sem nagyon, de inkább a szag miatt. Ahogyan a hurka, rántott akármi és bundás kenyér is.

Lángos, fánk nem zavar.

50. Archer84 (válaszként erre: 49. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 15:51

[link]


Nem pont ez volt, de az összetevők stimmelnek, annyi hogy én több joghurtot rakok bele, kevesebb vizet.

Meg tapasztalataim szerint 10-12 percig sül, félidőben forgatva, de ez eszközfüggő.

49. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 48. - Archer84)
tegnap 15:39
OK. Köszönöm.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook