Nincs türelmem az olvasáshoz, inkább hangoskönyveket hallgatok. (beszélgetés)
Pedig egy jó könyvvel elvonulni nagyon jó.
Nekem meg pont a hangoskönyvhöz nincs. :) Sokkal gyorsabban olvasok, mint az átlagos beszédsebesség, így nekem a hangoskönyv az olvasáshoz képest túl lassú.
Még mindig úgy vagyok vele, hogy monoton.
Én elalszom a hangos könyvön, inkább olvasni szeretek. Nyelvtanuláshoz használtam, én is úgy hogy egyszerre hallgattam és olvastam ugyanazt. Egyéb esetben nekem nagyon más élmény ha olvasok, jobban beszippant...
Ez csak azért van, mert olyan könyvek kerültek a kezedbe, amik nem kötöttek le. Egy jó könyvet le sem lehet tenni. És sokkal nagyobb élmény olvasni, mint hallgatni. Olvasd el az Üvöltő szeleket például.Vagy Jack Londontól A vadon szavát.
irigyellek, én csak magyarul tudok..-)
Pedig nagyon jók a hangoskönyvek, főleg nyelvtanuláshoz. A német nyelvvizsgám után angolul kezdtem el tanulni. Az iskolás módszert untam, illetve utána néztem a neten, milyen módon lehet még nyelvet tanulni. Elkezdtem olvasni egy könyvet angolul, semmit nem értettem eleinte, de a kiejtés volt a legnagyobb problémám, nem tudtam hogyan kell a szavakat angolul kiejteni, ehhez jött jól a hangoskönyv. Miközben olvastam, hallgattam hangoskönyvként.
Pár napja több nyomtatványt irtunk alá postán, elkezdte felolvasni a kérdéseket. Mondtam, adja ide, kitöltöm, ne fárasszon.
En is igy vagyok vele. 🙂 Annyit hallgatom naphosszat emberek sefüle'sefarka szövegét, valahogy jobban esik saját tempóban, csendes környezetben lapozgatni.
A hangoskönyv esetén nagyon nem mindegy hogy ki olvassa fel!
Ha egy jó színész akkor élvezhető!Ha "Kispista" vagy "Nagymari" akkor katasztrófa!
Számomra csak akkor opció a hangoskönyv ha valami miatt nem tudok olvasni.Pl.: éjjel ha nem tudok aludni és nem akarok senkit zavarni hogy világítok a kis olvasólámpámmal,vagy konyhai tevékenység közben.
De az igazi mégiscsak a kézzel fogható könyv! 😉
Csak lassú.
SpeakBoard nevű progival bármit be tudsz olvasni, úgy mondja fel, mintha kötelező lenne. Hangfájlba is kimenti.
...igazi varázslat.
Pontosan.Most olvasom S.Kingtől a Csipkerózsikákat.
Elragad és elbűvöl a történet.
Az illata a könyvnek (nekem kell az élményhez.)
Azért nekem a könyv sokkal több élményt ad..
Az jó, ha van türelmed hozzá :) Én már sokszor próbáltam, de nem tudom beleélni magam. Hallgatom, aztán azon kapom magam, hogy teljesen másfelé járnak a gondolataim. Bezzeg ha olvasok, megszűnik a világ, számomra az az igazi varázslat.
Szerintem sincs sok jelentősége. Van aki olvassa, van aki hallgatja, a sztori ugyanaz, nem? :)
Egy kutatás szerint ugyanaz a hatása az agyra:
[link]
Szóval hajrá 😉
Nekem meg a hangoskönyvhöz nincs türelmem.
Ha neked bevált az jó, nekem a hangoskönyv falra hányt borsó, egyáltalán nem köt le, elkalandozok, mást csinálok és onnantól értelme nincs.
Hangoskönyv,,,, legtöbbször nem tetszik a hang.
Mostanában nekem sem,pedig egy kazal jó könyvem van, többféle témában.
Na mindegy azért tolom csak kisebb adagokban.
Én nappal olvasok könyvalakban, este meg hangoskönyv.
Én is hasonló cipőben járok, de én nem a türelem hiánya miatt, hanem a covid óta tartok a könyvtárba járástól. De a hangoskönyv véges, inkább takarításkor használom.:))
További ajánlott fórumok: