Egyetemisták, hallgatók, végzősök, végzettek véleménye... (beszélgetés)
A "csak"-ot idézőjelbe tettem. Én szeretek könyvtároskodni. :-)
Persze, hogy más végigtanítani egy tanévet. De szerintem az első pár év az, ami nehezebb, amíg összeállítja az ember a tanmenetét. Aztán később már könnyebb dolga van, mert már nem kell annyit kidolgozgatni, mit akar tanítani. (Hiszen a tananyag nem, vagy csak csekély mértékben változik.)
Én azt aláírom, hogy csak egyetlen órára felkészülni is mekkora meló... Én is el voltam képedve, mikor nekiálltam. Azt hittem, hogy pikk-pakk meglesz, de ez közel sem ilyen egyszerű. Miről kell(ene) beszélni, aztán mennyi időd van rá: 45 perc. Az lópikula. Semmi. Emlékszem, amikor kidolgoztam az anyagot az 5. osztálynak, attól rettegtem, hogy jaj, kevés lesz, nem fogom tudni kitölteni az órát. Ehhez képest dehogy, még házinak is maradt belőle. De ebbe bele lehet rázódni az évek alatt, én még csak idén kezdtem a tanítást... :-)
A fizu. Na igen. Az én nettóm és bruttóm között is szép kis különbség van... :-( Ezért kell legalább két diploma, akkor ha nem is olyan sokkal, de 100 felett lehet keresni. :-)))
Egy órát vagy néhányat tartani más mint tanítani tanévet.Ne írdhogy "csak könyvtáros"gyönyörű meló a tiéd!!!De azt hiszem te is abban a kategóriában vagy mint mi pedek,a meló az ára miatt gáz....
Én cirka 16 év után 100 alat viszek haza,ésleszarom hogy mennyit vihetnék,ha nem vonnának...a bruttó és a nettó egyszerűen kabarisztikus....nincs a fele amit hazaviszek ahhoz képest amit keresek..
Nem tudom, miért van ennyi ember, aki azt mondja, hogy ne legyen pedagógus... Ha ahhoz van kedve, miért ne? :-) Egyébként én azt vettem észre, hogy pedagógusokat igenis keresnek. Mostanában kell nézegetnem álláshirdetéseket (nem magamnak), és érdekes módon a hirdetések több mint fele ilyen-olyan pedagógust keres...
Mondjuk én is iskolában dolgozom, tartottam már órákat, de nem vagyok tanár, "csak" könyvtáros. A tanári hivatás tényleg nem könnyű, viszont csudajó. Én nagyon boldog voltam, hogy kiállhattam a lurkók elé, és szinte mind csillogó szemekkel figyelte minden szavam... Én lennék tanár, de már nem hinném, hogy leszek. Maximum annyi tanóra jut majd nekem, amennyit a könyvtárral kapcsolatban meg kell tartani, de már az is hatalmas örömet okoz - nekem. :-)
Amúgy a felsőoktatásban igazából máshogy kell tanulni, mint gimiben, szóval érdemes olyan területre menni, ami szívből érdekli is az embert, különben kínszenvedés lesz végigcsinálni. Én például nem bírnék közigazgatást meg pénzügyet, meg ilyet tanulni, mert nem bírnám... Egyszerűen hidegen hagy, nem tudom meglátni benne a számomra szépet. :-)
:)))))))))))))))))))
Látod, ezért végeztem el a 2 diploma mellett a kéz- és lábápolást.:DDDDDD
Keresztanyám nagy bölcsessége (és bocsánat előre is).
Mikor én voltam pályaválasztás előtt annyit mondott:
- Legyél műkörmös. K...vák mindig lesznek!
Ennyi :)
Pedagógiát nem ajánlom, de egészségügyet sem, mostanság ezekre jár a rúd.
Kérdés, hogy mit szeretnél: kedvenc munkát-e, vagy sok fizetést? A kettő elvileg nem zárja ki egymást, de a gyakorlat mindent el tud rontani :)
Milyen az eredményed a suliban?Ez azért jelentősen meghatározza hová orientálódj.Érdeklődési kör ,humán-reál?tehetség??
Hát ennek még millió összetevője van,de a kiinduláshoz mindenképp kellenek!
Ja igen ,tényleg ne legyél tanár:)
A pedagógia, mint nevelés...piszok nehéz...teljes embert kíván...lehet komolyan csinálni, de szabj határokat...lehet mire te végeznél mint nevelő...más lesz a "nyers anyag"...próba cseresznye
Szépsége...hmmm...hosszú idő, mire szépségét is látod...a szépsége úgy formálódik, ahogy Te a csemetékkel...evidens benne van, ha nem sikerül nem látod a szépségét...és csak szenvedés lesz az egész!
Nem akarlak lebeszélni...csak egy vélemény egy nevelőtől! :)
Percre pontosan egy véleményen vagyunk.:))))
Pedig pedagógus vagyok!;)
Apropó...te mi szeretnél lenni?
A leghülyébb kérdés a világon! :DDD
És már unalmas is! :D
További ajánlott fórumok:
- 21 éves egyetemista vagyok, 1 évem van vissza a suliból. Véedekezés mellett becsúszott a baba. Fogalmam sincs mit tegyek! :(
- 24 éves, 8 hetes terhes, egyedülálló egyetemista. És a nagy kérdés...
- Jogos-e a hallgatók tüntetése a felsőoktatásban? Minden szakon el lehet-e érni a 4-es feletti átlagot?
- Mit gondoltok az egyetemistákról?
- Főiskolások, egyetemisták segítenétek?
- Ti mire hallgatok inkább a szívetekre, vagy az eszetekre?