Ma bejglit sütök. Van dióm, mákom, nincs ez ünnephez kötve igaz? (beszélgetés)
barmikor lehet azt sutni!
Nincs hát! Én is megsütöttem sokszor év közben, mostanában azért nem, mert dióból és mákból tejhelyettesítő italokat készítek napi szinten. Csontsűrűséget javítok.
Nincs ünnephez kötve, de az a jó, ha az ünnepnek vannak hagyományai, és az is hagyomány, ha karácsonykor bejglit eszünk és rántott halat majonézes burgonyával.
Eddig kétféle nyers tortát készítettem, egyik almás volt, a másik csokitorta (szülinapra). Csupa egészséges hozzávalójuk van. nagyon finomak, de a csokitorta világcsúcs !!! :)
😀 Én is megsütöm, nagyon jól néz ki. Főleg tetszik hogy kevés a tésztája, mennél kevesebb lisztet eszek annál jobb. De ha torta és nem esik olyan könnyen szét mint esetleg a bejgli, tovább is gondolom a tésztáját egészségesebb irányba. Én variálós vagyok, és készítek nyes tortát is néha. Ritkán szabad mert annyira finomak, hogy nem ismerek határt.
Legalább leülsz egy kicsit lazítani ! :)
Valószínű, én ezt sütöm meg. :)
Nagyon szuper, köszi hogy betetted! Ez igazi vendéglátós süti. A bejglinek viszont nem kell nekiülni, felkapok egy szeletet és viszem. Nekem ez praktikusabb, viszont a bejglitorta elegánsabb.😀
Mit szólsz a beiglitortához ? :) Egyszerűbbnek tűnik...
[link]
Egyik barátnőmnek régebben az anyukája sütött rétest. Addig nem hagyta abba az evést, még el nem fogyott a tepsi rétes. :)
Elhiszem. Én is felé vertem a diósnak jócskán.
Nincs! Múltkor, férjem sütött mákos bejglit 2 nagy rudat. 😁
Simán elfogyott.🤭
Nem hozok haza csak nagy ritkán olyat amit nem kéne megennem. De időnként sütök vagy egy kis sütikét, vagy lángost, ilyenkor nem ismerek határt. Most a nagy zabálás tárgya a bejgli.😄
Egészségedre! Ma egy kicsit többet ettél mert biztos jól esett. Majd holnaptól már a kevesebb is elég lesz.
Ebédre kisült, a teraszon meghűlt. Nem szabadna nekem ilyeneket sütni, mert nem ismerek határt. Olyan sokat ettem belőle hogy szégyelném ha valaki látná.😀
Nincs, de én év közben kelt kalácsot sütök dióval vagy mákkal töltve. Karácsonyra bejglit.
Nincs hát, jó étvágyat!:)
Jó sütögetést, Judit! :)
Egyáltalán nincs ünnephez kötve, én is szoktam évközben sütni, ha megkívánjuk. Én szoktam fahéjasat és kakaósat is sütni vegyesen, gyerekek inkább azt eszik, mint a mákosat vagy a diósat.
Óóóóó, Judit! Hát miért lenne ünnephez kötve? Mi is már hetek óta veszünk 1-1 bejglit és meg is esszük:D
Egyikünket sem zavarja, hogy majd csak lesz karácsony:DDD
Én a finom beiglire mindig "vevő" vagyok. Nálunk szokott a diós, a mákos mellett gesztenyés is lenni. És szerintem nincsenek "csak" karácsonyi ételek. Nálunk többször is van halászlé, vagy kocsonya év közben is. Tegnap pl. székelykáposztát főztem. :)
Megyek is mert dolog van.
Így igaz!
Én nagyon ritkán sütök ilyesmit amihez csak fehér lisztet használok. A bejgli ezzel az igazi, nem akarom megmásítani, inkább ritkán sütök. Hisz annyi minden van ezen kívül is amit enni lehet nem? 😀
Szóval 55Judit vagyok.
Ó, a rohanásban azt gondoltam, majd most látszik a nevem.
Szóval 55Judit vagyok.😀
Helyes! Mi többször készítünk bejglit év közben. A töltött káposzta sem csak karácsonykor finom, igaz? 😊
Mindig meg kell adni a testnek amit megkíván!
Egy botlás nem botlás! Csak ha rendszer lesz belőle. :))
Szóval én írtam ki. Megkívántam, fiamnak sincs ellenvetése, reflexből mondta hogy jöhet! Végül mégsincs mákom, de nem baj, lesz 2 diós. Egyiket elviszi, másikat megeszem. Szevasz fogyókúra!😜
További ajánlott fórumok: