Mikor szabad felvágni a bejglit? Én majd most fogom kisütni, ha a család megkívánja, lehet belõle vágni? (tudásbázis)
Ó, nálunk is hamar kopnak a karácsonyi sütik.
A három fiú (kicsi, nagy és apukájuk) már szinte a sütőből kiennék, ha nem lenne forró.
Megértem őket, mert igazán a frissen sült süti a legfinomabb, így mindig engedek nekik.
:))))
szabad????? mi már négyet elfogyasztottunk
:)
És akkor mi van ha ma 23 - án ennének beiglit?
Meg kell kezdeni, és hagyni hogy most egyenek.
Nem az a bűn amit megeszel! Mondta egy kedves ismerősöm. Az a bűn amiket ( rosszat ) cselekszel.
Nekünk már fogyott belőle jócskán. :)
Elvileg 24-én éjfélkor, azaz akis Jézus születése után szabad felvágni, hiszen akkor ettek a kisded egészségére mindenféle gazdag dolgot, mint mák és dió. Addig koplalás van.
Pl. a roma családoknál (nem minden féle) a mai napig úgy van, hogy 24-én, azaz szent este buliznak, majd éjfélkor elkezdenek enni.
Nálunk már egy adag kókuszcsók elfogyott és -szigorú ellenőrzés mellett is ☺- éppen csak pár darab maradt az utána sütött dióscsókból :))
Ugye, milyen öröm látni, hogy ízlik amit készítettünk :)
Áldott Karácsonyt kívánok Mindenkinek ♥♥
OK.Aranyosak vagytok.:)
Nektek is Boldog Unnepeket!
Én úgy szoktam, hogy csinálok egyel többet úgyis megeszik!!!!!!
A mézes zserbómon a csoki meg se szilárdult amikor már megvágták!!!Hagy egyék! Elvégre karácsony van!
Boldog ünnepeket!
Semmi ezzel kapcsolatos babonát nem hallottam,
Amúgy is frissen a legjobb, egyék csak :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Lányok bejglit sütni! :)
- Ma bejglit sütök. Van dióm, mákom, nincs ez ünnephez kötve igaz?
- Soha nem veszek bolti/cukrászdai bejglit. Szeretek sütni,...
- Egy hónap alatt se tudtuk megenni a bejglit, amit...
- Elővettem egy kis karácsonyi bejglit a fagyóból. Már...
- Hogy kell gesztenyés bejglit csinálni? Valakinek van valami tuti receptje ami nagyon finom?