Egy hónap alatt se tudtuk megenni a bejglit, amit... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az ellenkezője sem sétagalopp. 🙂
…háromnaponta sütnöm kellett.
Az, hogy egy bejgli nem volt teljesen elfogyasztva, lehet, hogy csak egy apróbb probléma, de az is lehet, hogy valami más miatt van. Lehet, hogy a bejgli íze nem volt olyan, amilyennek te elképzelted, és ezért senki sem akart sokat enni belőle. Az is lehet, hogy a vendégek már jóllaktak mással, és ezért nem volt akkora érdeklődőek a bejgli iránt.
A legfontosabb, hogy ne érezd magadat rosszul emiatt, mert a bejgli elkészítése időt és energiát igényel, és mindenki elkövethet hibákat. Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem volt az ízlésüknek megfelelő.
A bejgli sütése jó alkalom volt, hogy összegyűljön a család és a barátok, és ez a legfontosabb. Emlékezz vissza azokra a pillanatokra, amikor a családod és a barátaid együtt voltak, és ne tekintsd ezt a dolgot mint egy kudarcot.
Akkor nem sikerült túl jól, ha senki nem akarja megenni.
Egyébként lehet jobban jártál volna egy újragondolással és pl pudinggal rétegezted volna.
Karácsony előtt pár nappal megsütöttem és párosával (egy diós, egy mákos) lefagyasztottam egy zacsiban. Amikor kellett, reggel elővettem egy adagot, ebéd után már szeletelhető volt. Sajnos, mind elfogyott, nálunk ez az egyetlen süti, amit a kisebbik fiam is szívesen megeszik.
Nem tudom, nálad mennyi maradt, de érdemes lefagyasztani. Jó lesz az még később :)
Ezért nem sütök semmit.
Pár szelet kedvenc süteményt veszek cukrászdában, még ebből is maradni szokott. Senki nem tud karácsonykor többet enni, mint máskor.
Nálunk ez a veszély nem állt fenn, mivel senki nem eszik bejglit. :))
De amúgy tényleg le lehet fagyasztani. Ahogy a halászlevet, a töltött káposztát, a lencselevest is. Néhány hét után jó elővenni a készet
Remekül fagyasztható.
Jegyezd meg jól a mennyiséget,hogy mégegyszer ne kerülj ebbe a hibába. Ha meg nem szeretitek,akkor felesleges az idén újra próbálkozni.
Süss legközelebb finomabbat, hogy sokat egyenek belőle!
Oké, vicces akartam lenni.
További ajánlott fórumok:
- Az 5 hónapos Yorkie kutyám nem hajlandó megenni a Royal Canint csak a Pedigreet. Nem lesz a jövőben ettől baja?
- 5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek?
- 14 hónapos gyereknek milyen ételt milyen formában, állagban kell(ene) tudni megenni?
- Egy hónapos babám a cici mellé kiegészítésként tápit kap(na).Nem hajlandó megenni pedig még éhes! Mivel ízesíthetem vagy édesíthetem meg?
- 19 hónapos fiaim nem akarják megenni a zöldséget kb. 1 hónapja. Mit tegyek?
- 15 hónapos kislányom csak a bébiételt hajlandó megenni. Hogyan lehetne a házi kajára szoktatni?