5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Nincs szájpenésze? Mert olyankor előforulhat, hogy az üveget elfogadja, de a kanalat nem.
Gyönyörű szépen evett nem volt vele gond...sokszor egy üveggel is bevágott :) csak hát...jön a foga-gondolom- és nem akar kanalazni...mi jót kéne tenni? felül jön 4 foga...gondolom az egy kicsit sok egyszerre...
Szia!
Kiatartóan kell próbálkozni! :) és meglátod megszokja majd és enni fog kanálból is:)
Sajnos az együtt evés sem segített :( inkább a fogzás...
Semmit, majd kinövi szerintem :)
Nálunk onnan javult igazán a helyzet, hogy az ő étkezései kezdtek egybe esni a mienkkel, tehát együtt ettünk.
De a fogzás is lehet benne a ludas, ahogy már lentebb írták...
Hát érdekelne,hogyan oldódott meg a probléma... én is ilyen cipőbe járok. Lányom 7 hónapos és kb: 3 hete nem kell a kanál, semmilyen formában-fém, műanyag, kicsi,nagy- ha felhigitom és bögrébe teszem,megissza. Egy-két kanál lemegy, de utána,semmi... :( csak a tápszer üvegből, az mindig.Illetve ha a gyümit, főzeléket felhigítva üvegbe beleteszem onnét is megissza...mit rontottam el???
Tényleg lehet mind a kettő. A meleg is, meg a fogzás is. Az én babám a tiéddel egyidős ezek szerint, nekem is kb. 2 hete kezdte a hisztit. Ha du. 4 után, vagy este 7-kor adom a kaját neki, és műanyag kanállal, akkor megeszi. Nap közben viszont elutasítja, inkább forralt vizet iszik, abból viszont van, hogy 3x 1 dl-t is. :-)
próbáld meg belekeverni a tejbepapiba a gyümölcsös bébiételt,vagy bébiitalt,az is feltúrbózza egy kicsit,és hátha úgy kell neki.én is szoktam kutyulni néha,mert elég válogatós lett mostanra a bébim.(8 hós).ideáig mindent megevett,most meg válogat,de vannak kedvencei,pl:alma,banán,őszi,sütőtök,és ezeket szoktam belekeverni a többibe.
Nálunk is volt ilyen a múlt héten. Akkor nagyon meleg is volt. A kislányom pár kanál bébipapit evett majd elkezdett üvölteni. Nem ízlett neki szerintem, és utána mást sem fogadott el csak a tápszert. Másnap újra próbálkoztam és már nem volt gond.
A foga is zavarhatja...
Lehet,hogy a meleg miatt nem kívánja a tömény kaját,de tényleg lehet a foga miatt is.
nálunk fordítva van délelőtt kétszer kanalazunk minden gond nélkül, délután viszont sehogy nem tudom rávenni a kanalazásra... pedig nem szeretem felhígítani a gyümölcs pépet :(, de ha nem teszem még annyit se aludna éjszaka, mint így...
HA lejár a 3 órája ő jelez, éhes, csak épp ő nem "kanalas" kaját akar, hanem tápszert. Viszont este mikor vacsira adom neki a tejbepapit azt meg kétpofira bevágja! Szóval nem értem! Pedig azt is kanállal adom.
azt olvastam több fórumon is, és egy online védőnő is azt "mondta" hogy lehet ilyen
Semmi esetre ne erőltesd az evést, ezzel csak rontasz a helyzeten.
Egyelőre kerüld a főzelékeket és egyéb pürés ételeket, adj neki tápit. Néhány nap után próbálkozz újra zöldséggel, gyümölccsel.
Ha akkor sem kéri, feltétlenül beszélj a védőnővel a problémáról.
Meglehet, hogy a foga jön és ez okoz némi problémát, lehet fáj az ínye, ha a kanál hozzá ér.
az első foga tegnap bújt ki, előfordulhat, de a fiamnál annak idején ilyet én nem tapasztaltam és eszembe se jutotot hogy ez a fogával lehetne összefüggésbe :S Van ilyen tényleg?
nem lehet hogy jön a foga? állítólag amiatt elutasíthatja a kanalazást.
bár én még fogzás kérdésben tapasztalatlan vagyok, 8hónapos fiamnak még nincs foga :)
5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek?
További ajánlott fórumok: