19 hónapos fiaim nem akarják megenni a zöldséget kb. 1 hónapja. Mit tegyek? (tudásbázis)
Igen, szerintem is fontosabb, de egy gyereknek szűksége van arra a fehérjére amit a hús nyújt. Felnőtteknél más. A gyerek fejlődő szervezet, ahogy szokták mondani is, így nem jó ha nem kap húst. Vagy a mi esetünkben nem hajlandó megenni. Nálunk még mindig tart úgyhogy holnaptól megkezdődik a trükközés :)
Emlékszem unokaöcsikém csinálta azt, hogy nem volt hajlandó húst enni, mert látta, ahogy a nagymama levágja a csirkét. Viszont ő már elég nagy volt ahhoz, hogy lássa mi a hús és mi nem az, így nehéz volt vele. Amikor nálunk voltak vendégségben, akkor halat készítettem, mert azt ritkán evett, és nem a húsokhoz sorolta :) kérdezte is, hogy "ugye ez nem hús?" mondtam, "drágám ez hal! Tudom, hogy nem szereted a húst, direkt neked készült" Végülis nem hazudtam :)
Megértem, hogy nem akartad, hogy éhen feküdjenek le, bár szerintem ha nagyon éheznének megennék legalább a májat. Amúgy lehet hogy tényleg jobb lenne, ha olyankor nem kapnának semmit, ha nem eszeik meg a vacsit, mert ha következetes vagy akkor idővel talán javulhat a helyzet. Nem azt mondom, hogy mondd azt, hogy ez van és kész, ha eszed jó, ha nem éhen maradsz, de pl vacsinál szerintem meg lehet ezt is próbálni akár.
Próbáltátok együtt megbeszélni, hogy ki mit szeretne enni? És olyankor alkudni kicsit,
Meg eszembe jutott a zöldség fasírt, Lehet működne. Hány éves a gyermeked?
Az én kisfiam a hússal van így időnként, most is, csóválja a fejét, ha húst lát.
Én nem erőltetem, de ha úgy ítélem meg, hogy túl régóta nem evett húst, akkor trükközök. Krumplipürébe beleturmixolom :)
Szia!
Szerintem kell nekik a zöldség. Az enyém 18 hónapos, és nem igazán rajong érte. De én úgy oldom meg hogy megcsinálom (pl. brokkoli, vagy spenót) hamis fasirtnak.
Zsemle beáztatva, reszelt sárgarépa, spenót egy evőkanáállal, tojás, kevés NAGYON kevés bors és só, egy tojás, ha kell prézli és lapos kerek kis formákat sütök amit a kezecskéjében is meg tud fogni. És imádja egyszerre 2-3-at is megeszik belőle.
Remélem tudtam vmit segíteni!
Jó "babázást" a továbbiakban is! :)
Ja és KELLEMES ÜNNEPEKET !
Szia!
Én sem akarlak elkeseríteni, de kisfiam is kb két éves kora óta egyre válogatósabb lett. Előtte mindent megevett, most ott tartunk, hogy a húslevesből csak a tészta és a lé :S Pedig előtte az összes zöldséget és a húst is befalta előtte...
Szóval én is már sokmindennel próbálkoztam, de sikertelenül.
(valaki azt mondta, hogy kezdik megérezni az ételek valódi ízét (?) és ezért már nem ízlik neki minden úgy mint régen, most alakul az ízlésük, mi sem szeretünk mindent...)
Kitartást :)
Szia!
Nálunk is így volt és nem akarlak elkeseríteni ,most 16 elmúlt és utálja a zöldségeket.
Azt mondta nekem a doki,hogy ne erőltessem,mert úgyis tudják,hogy mikor és mit kell enniük.
A mai vásárolt zöldségek és gyümik 30%-ot sem érik el vitamin tartalomba mit régen!
jó egészséget Nektek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Bejönnek a kertünkbe és lopják a zöldséget-gyümölcsöt te mit tenéél?
- 5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek?