15 hónapos kislányom csak a bébiételt hajlandó megenni. Hogyan lehetne a házi kajára szoktatni? (tudásbázis kérdés)
Köszi a tanácsokat! Most azt kapja amit mi eszünk, ill. persze félig mi esszük azt amit ő kap... (tehát olyanokat főzök) és MA megette a gulyáslevest!!! :-)))
Ellenben a palacsintához hozzá se nyúlt! :-D
Nálunk épp fordítva van, az üvegeset nem eszi meg, és a főtt kaját igen. :) Bár ez a szerencsésebb.
Szoktál egyébként főzni?
Miket főzöl neki?
Volt ami esetleg ízlett?
A másik ötletem az, - ezt én is alkalmaztam, hogy a sütőtököt, és a banánt imádja, azt belekevertem a főzelékjébe, és úgy adtam neki. Úgy szívesebben megette!
Szerintem próbáld meg azt, hogy a bébiételbe az általad főzött ételből teszel bele egy keveset, aztán szépen fokozatosan növeled a mennyiséget!.
Hátha beválik.
Próbálom, de nem sikerül elérni ezt a "babakaja" ízt! Most hétfő óta nem kap mást ebédkor. Szerencsére gyümit nem ilyet eszik.
Gabonapépet reggelire kap, vacsira kenyeret próbálok, de az is hol csúszik - hol nem...
Amúgy 10.5 kg tehát nem aggódom amiatt ha pár napig alig ebédel, csak megszokja 1-2 hét alatt, vagy nem? (eddig az volt, hogy főztem, majd amikor nem ette meg, akkor kapta a babakaját, erre már nagyon ráuntam...)
Az a baj a bébiételekkel, hogy minden olyan egyenízű! Próbáld meg hasonlóan elkészíteni. Gyümölcsöket, ugye nem ilyeneket adsz? Mert abban aztán minden van, csak vitamin nincs!
A nagyobbik lányom nagyon válogtós volt, de szerencsére már sokkal jobb az étvágya. Nem mondom, hogy mindent megeszik, de látható a "javulás".
A picinek nem adtunk ilyeneket, csak ha úton voltunk.
Viszont a "poros" bébiételekben (tejpépek) sok vitamin és egyéb dolgok vannak.
Nem az övegből eszik... tehát lövésem sincs honnan tudja, hogy itthoni kaja, de meg se kóstolja sokszor.
Ja és gondolom a kisebbik már nem kapott nálad üvegeset... én már megfogadtam az tuti!!!
Nehéz eset! Én így rontottam el a nagyobbik lányom...
Abból az üvegből eteted? Ha igen, akkor próbáld meg az ételt, amit te készítesz abban a bébiételes üvegbe kínálni.
Vannak jópofa kis tálkák, az is tetszik nekik. Azzal is lehetne még próbálkozni.
További ajánlott fórumok:
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?
- Hogyan tudnám bilizésre szoktatni kislányomat?
- 2 éveslesz a kislányom. Hogy tudnám leszoktatni a ciciről?
- Hogyan tudnám a 16 hós kislányommal megszerettetni-megszoktatni a fogmosást?
- Hogyan tudom átszoktatni a szobába a kislányom és hogy tudom elérni, hogy egyedül aludjon el?
- 7, 5 éves kislányom köztünk alszik el este, majd átvisszük a helyére. Hogyan lehetne átszoktatni a helyére?