Hogyan tudnám bilizésre szoktatni kislányomat? (tudásbázis)
Szia!
Sokszor a gyerekek azért nem kakilnak csak pelusba, mert ragaszkodnak a saját kakijukhoz, de ez többnyire a fiúkra szokott jellemző lenni. A lányok elég korán szoktak szobatiszták lenni. Úgy gondolom, hogy valami érzelmi probléma van a kislánnyal,jelezni kellene a háziorvosnak és a védőnőnek, és egy gyermekpszichológushoz is el kellene vinni.Nem kell a pszichológustól megilyedni, azért van, hogy segítsen.
Én is voltam már ilyen helyen a kisfiammal, igaz nem emiatt.
Üdv.Krisztina
Sziasztok!
Az én picikém 3 évesen,1 hét alatt tette le a pelust végleg,bár már elötte a kertben próbálkoztunk nélküle,de inkább "megitatta a füvet",minthogy bilire ült volna. Nem tudom,mennyit segített,de vettünk neki zenélős bili. Na,azt nagyon élvezte,nyáron,kint csak abba pisilt,bent nem használta a wc-t (elötte már ráült a wc-re,de a kistesó születése után leszokott róla,én meg a lakásba nem hoztam be a bilit). Elmentünk beiratkozni az oviba (pelus rajta),ott a dadus néni mondta,hogy alváshoz sem lehet pelust adni a gyerekre. Hazafelé kérdeztem,hallotta-e? Igen! Akkor kipróbáljuk? Jó! Azóta csak éjszakára,esetleg hosszú autóútra kap pelust. Erölködhetnék,hogy estére is hagyja el,de nem fogok,majd rájön!
Sziasztok!
Apukakent szamomra egyre aggasztobb, h a lanyunk mind a mai nem szobatiszta..5 eves elmult...
Este csak pelus, kulonben uszik a szoba...kaki inkabb beleszarad mintsem bilibe...annyit sikerult 1 egesz ev alatt elernem, h mar bilibe pisil magatol es torol...
Mindenki tudja, h kislanyoknal miert nem jo ha hastol csipoig mazas a draga...de minden hiaba...oviban is kepes hazaig tartani...
Szomoru vagyok mert ertelmileg a korat evekkel meghaladja...ir, szamol...termeszetes erdeklodesbol...
Az a baj, h nem tudom hova tenni a dolgot...ennyire igenytelen...kenyelmes?
En szerintem itt mar komolyabb segitseg kellene...a felesegem de foleg a nagyszulok nekem esnek mikor felhozom...
Valakinek otlet esetleg?
Mi 18 hónaposak voltunk mikor tavaly májusban levettem róla a pelust és félóránként ráültettem, ha sikerült ha nem a pisi mikndig ráültünk, és 3 nap alatt letettük a pelust. Bár hozzáteszem, hogy előtte már vagy 2 hónapja sem délben sem éjjel nem pisilt be és nappal is zsólt ha pisi vagy kaka kellet és nem utána hanem előtte.
Szerintem , ez nálam bevált, nem akkor kell ráültetni mikor kell neki, hanem rendszeresen és ha egyszer belesikerül akkor nagy lesz az öröm.
Ha udvar van akkor mégjobb mert nem kell a bili sem csak gugolni. Én mindig azt mondtam neki, hogy pisilje le a hangyákat. Piszkosul élvezte. Aztán ahogy letettük utána köv héten már éjjeklre sem akarta felvenni Este a tej után pisilt és reggel ahogy felkelt egyből mentünk wc-re és kész.
Szerintem lehet azt látni, hogy kész van e a gyerek rá, ha pelusban van és előre szól ha pisi vagy kaka van meg száraz alvás után a pelus akkor van kész rá.
Nem kell erőltetni, senki nem marad örökre pelusos:)
Igazából azt mondják, hogy ovira kell letenniük,bár azért fura szokott lenni mikor a bölcsiben akkora korú gyerekeket pelenkáznak mint az enyém, de van ilyen is.
Szerintem, legalábbis nekem nagy könnyedség volt hogy ugy ment tavaly összel bölcsibe , hogy szobatiszta volt, és ugyan ez van ovban is, jobb ha már ugy megy el hogy már biztosan szobatiszta. Mi most kezdjük majd az ovit idén ősszel és tavaly május óta nincs pelus. Sőt már olyan nagylány , hogy wc szűkitő sem kell, egyedül megy nyitja az ajtót, huzza le a ruhát felül megtörli lehuzza és öltözik. Persze ez mind folyamatjában alakult ki.
És a fiuk azt mondják kicsit 'lustábbak'. De nyugi minden babóról lekerül a pelus:)
15 hónaposan van értelme bilivel foglalkozni? Úgy érzem nem figyel még Rám a kislányom ha mondom Neki, h mit kellene a bilivel csinálni.
Én szeretném a szobatisztaságot de Jázmin olyan szinten jól elvan, el lenne akár órákat is kakis, pisis pelusban, h valamiért úgy érzem, nem vevő még a bilire. :-((
Pedig több ismerősömnek már ilyen korban szobatiszta a gyereke, és anyu is úgy emlékszik, mi is nyáron lettünk azok 1 év körül.
Talán nevetségesnek tünik,de én nekem bevált valaha.
Tettem a bilibe egy kis vízet,hogy a gyermek ne lássa
és ráültem ahogy az illik és mondtam a kislányomnak látod anyu milyen ügyes. Természetes ő is megpróbálta
és bejött.Hiszem,hogy nektek is bejön!!!!
A fiam 3 éves lesz szeptemberbe, ami az ovi kezdetét is jelentené.
Viszont max amit elértem eddig, hogy ha van kedve a bilibe pisil. Nagy dolgot inkább tartogatja pelusig :(
Lehet ebből még nem lesz ovi?
A mai gyerekek már általában a WC használatot látják szüleiktől és ezért azt tartják természetesnek, mikor eljön az ideje. Ez minden gyereknél más és más.
A WC szükítő jó dolog, de ne mozogjon, hanem stabilan legyen az ülőkére helyezve. Ahány féle ülőke, annyi féle szűkítő is van, erre figyeljetek oda a vásárlásnál.
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy nem kell erőltetni és nyárom a legjobb ha elhagyódik a pelus.
Oxi, köszi! Ma volt siker egyszer. Akkor mondta ám: "pipi, pipi". Utána még vagy fél óráig mondogatta. Aztán fürdés után is ráültettem, de akkor nem sikerült.
Pedig én arra gondoltam, ha már vissza tudja tartani, akkor tudja, miről van szó. Mert a barátnőm kisfia nem foglalkozik azzal, hogy van-e rajta pelus, vagy sincs. Elvégzi mindenképp a dolgát.
Mennyi idős a kisfiad?
az enyémet, aki elmúlt 20 éves, a nővérem szoktatta bilizésre..Virág nem beszélt még, a pelenkás korszakát élte..nővérkém gondolt egyet odavarázsolta a bilire, és bábszínházat játszott neki..órákig..gyerek határtalanul élvezte, eredmény is jött, nővérem hason csúszva mórikálta magát..s amikor koppant a kaki, tapsot kapott..Virág nagyvonalúan közölte Mari nevű nővéremnek felállva: Ami..ez azt jelentette, nesze drága Mariska, ez a tiéd..onnantól volt boldog biliidő, és Mari helyett Ami:))
Műsor kellett a sikerhez, de úgy vélem, tökéletesen megérte...a családi meseesték értékes darabja ez a történet..
Nekem a kisebbik fiam, most lesz október végén 2 éves.Felkelés után nem akar másik pelust felvenni.Ha nem adok rá kisgatyát, akkor elmegy a wc-be a bilire, ha adok rá, akkor nagyobb az esélye, hogy elfelejti, hogy az nem pelus.
A dél körüli alvásnál kap pelust, de nem tesz bele semmit.
Most így állunk.A nagyobbak mikor bölcsibe kerültek az egyikük 2 évesen, a másik 19 hónaposan 1 hónap alatt elhagyták a pelust.A gondozónők azt mondták megbeszélték a gyerekkel és ha azt mondja nem fog bepisilni, akkor higgyünk neki.Bejött.Persze ott be volt szabályozva, hogy mikor esznek isznak, mikor KELL menni a WC-re stb. és bizony ez is sokat számít.
Sziasztok!
Nekünk olyan problémánk van, hogy a kislányom elbújva végzi el a dolgát. Már sikerült egyszer-kétszer belepisilnia, de inkább visszatartja és ha van rá lehetőség, akkor elbújik. Próbáltam úgy is, hogy én kimentem, de akkor utánamjön. Valaki tud nekem vmi tanácsot adni?
Én elmagyaráztam neki h aki már ilyen nagy lány mint ő, annak nem kell pelus.Az csak a pici babáknak való.
Emellett ő hozzá van szokva h betelepszik hozzánk a WC-re, és beszélget.
Lehet h emiatt is, de nekünk a Wc szűkítő vált, be inkább.
sziasztok!
nekem a lánnyal nem volt gond,ő 20 hónaposan levette a pelust azzal hogy ő már nagy,nem kisbaba.de még alváshoz sem vette fel soha többet.pedig tél volt. november.
de a fiú ő bezzeg lusta.kb 2.5 éves.ha ráültetem belepisil a bilibe, de ha nem akkor a pelusba. nagy ritkán belepsisl magától is a bilibe, de ez olyan nála mint az időjárás.
szeszélyes.
a bölcsibe is igy van. ha ráületik hol pisil hol nem.
a szándék megvan benne csak nem igazán érdekli,.
talán nyáron majd.muszály is lesz mert szeptembertől ovis és nem biztos hogy jó ha pelussal megy oviba
remélem nem kell sokat várni.
További ajánlott fórumok:
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?
- Kislányom 14 hónapos, és nagyon cumizik, szinte születése óta!(Sajnos)Hogyan tudnám leszoktatni róla?
- 2 éveslesz a kislányom. Hogy tudnám leszoktatni a ciciről?
- Hogyan tudnám a 16 hós kislányommal megszerettetni-megszoktatni a fogmosást?
- Hogyan tudom átszoktatni a szobába a kislányom és hogy tudom elérni, hogy egyedül aludjon el?
- Hogyan tudnám 16 hónapos kislányomat leszoktatni az éjszakai "szopizásról"?