2 éveslesz a kislányom. Hogy tudnám leszoktatni a ciciről? (tudásbázis)
Az én lányom 27 hónapos volt, amikor eldöntöttem, hogy leszoktatom. Megbetegedtem, és szoptatás mellett nem lehet sok fajta gyógyszert szedni, így résszben kényszer is volt. Ő még akkor nappal is illetve éjszaka is többször kérte, máshogy nem is akart elaludni.
Azt mondtam neki, hogy fáj anya cicije, és most nem lehet. Ezen kívül nappal, mikor kérte, próbáltam mindig valami mással elterelni a figyelmét, felajánlottam neki helyette valami kis apró finomságot.
Az első néhány éjszaka volt csak nehéz, akkor sokat sírt, de két hét múlva már egyáltalán nem is emlegette; azt hittem, ennél nehezebb lesz...
És onnantól, hogy elhagytuk a cicit, az éjszakákat is rendesen végig alussza.
Elvileg én sem lehetek terhes, csak a cicifájdalom miatt gondolok rá. Majd meglátjuk hétvégén.
Én sem fogom leszoktatni, még szüksége van rá. Ha én kávézhatok, ő meg cicilhet. :)
Az én Ágostonom 23hónapos lesz HOLNAP, és nagy cici-rajongó :)
Néha azt gondolom, hogy le sem fog szokni érettségiig, hanem majd "átszokik" valami helyes kislányéra (Freud is ezt hirdette).
Komolyra fordítva:
én 3 éves koráig "adok haladékot"
aztán
ELŐSZÖR ÉN ELDÖNTÖM, HOGY EL AKAROM VÁLASZTANI
AZTÁN ELMONDOM NEKI, HOGY NAPKÖZBEN MÁR NINCS, CSAK ELALVÁSKOR
AZTÁN 2-3 HÉT ÉS MEGBESZÉLJÜK, HOGY ELALVÁSKOR SINCS, helyette lehet odabújni, alvósállatkát-párnát szorongatni, de lehetőleg a helyettesítő ujjszopást próbljuk elkerülni
AZTÁN ÉJSZAKA APA FOG BEMENNI, HA ÉBRED A KICSI (3-8NAP KEMÉNY - NEKÜNK EZ NYÁRON A NYARALÓBAN FOG TÖRTÉNNI, AHOL LEHET KICSIT SIRDOGÁLNI, MÉRGELŐDNI, ZENGHET A DOMBOLDAL :)
VÉGÜL APA-ANYA ELUTAZIK KETTESBEN EGY HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE/VAGY EGY SZŰK HÉTRE, ezalatt mondjuk a nagyinál végleg vége a cicis korszaknak.
Valahogy így lesz ( van két nagy lányom, akikkel már átmentünk mindezen, ezért vagyok ilyen "okos")
Én elmagyaráztam a fiamnak, hogy már nagy, és kinevetik.
Szegénykém, próbálkozott még néhányszor viccesen, hogy: -Cici-Bici, mert amikor kisebb volt, mindig így mondta, úgy csinált, mint aki viccel, de láttam rajta, hogy szenved.
Nálam sokszor harapott az utolsó hetekben...
Addigra volt már olyan nagy hogy megértette, hogy most már elég volt. Sajnáltam, de nem volt más választásom. lelki sérülést nem szenvedett.
Így is büszke vagyok arra, hogy 3 évig szoptattam, és semmi tápszert nem kellett adni neki,. Volt, hogy megkóstoltattam vele, de kiköpte.
Szerintem várj még vele, húzd még amíg lehet, ártani nem ártasz vele.
Szerintem nem kell leszoktatni
az én gyerkőcöm 3 éves koráig kérte mondjuk a végén csak napi 2x elalvás előtt.
További ajánlott fórumok:
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?
- Kislányom 10 hónapos és csak cicivel tud elaludni! Hogyan tudnám erröl leszoktatni?
- Kislányom 14 hónapos, és nagyon cumizik, szinte születése óta!(Sajnos)Hogyan tudnám leszoktatni róla?
- 4 hónapos kislányom még mindig eszik éjszaka. Hogy tudnám erről leszoktatni?
- Hogyan tudnám 16 hónapos kislányomat leszoktatni az éjszakai "szopizásról"?