Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek Lányok bejglit sütni! :) fórum

Segítsetek Lányok bejglit sütni! :) (beszélgetés)


1 2
2010. dec. 28. 19:45
Más süteménynél is jobb a bevált recept.
2010. dec. 28. 19:41
A bejgli olyan sütemény,amire mindenkinek van egy titkos receptjeÉn azt tanácsolom,hogy sohase térjen el senki a kipróbált és jól beválttól.Én már megjártam.Egyébként én Icamama receptje szerint készítem és ezt még az édesanyámtól tanultam.Csak a tölteléket készítem másként.Nagyon fincsi.
2010. dec. 24. 10:03
vagyis még nincs megsütve, mert az majd délben lesz :)
47. 07c4794583 (válaszként erre: 46. - Cherry41)
2010. dec. 24. 10:03

szia, köszönöm szépen, hasonlóan csináltam, csak zsírral, így:

[link]


üdv és boldog karácsonyt mindenkinek!

b

46. cherry41 (válaszként erre: 44. - 07c4794583)
2010. dec. 23. 15:22
Szia! én leírtam 1 receptet az elozo oldalon, es már meg is sutottem, kép az adatlapomon!
2010. dec. 23. 15:09

sziasztok.

az lenne a kérdésem hogy a bejgli sütés közben kiszáradhat?

2010. dec. 23. 14:22

Sziasztok!


10 rúd bejglihez (6 mákos, 4 diós)


mennyi liszt meg ilyesmi kell?


valaki megdobna egy recepttel?


Nagyon szépen köszönöm!!

2010. dec. 23. 13:36

Köszi a sok jó tanácsot, már a hűtőben pihen a tésztám :))) Amit Petra-anya küldött linket azt készítem, mert elég részletes, és képekkel mutatja a lépéseket, remélem jó lesz :)

Kicsit izgulok :)

Viszont, nem nagyon akar megkelni, mivel csak 4 deka élesztőt írt, és hidegen is van.. Ez nem baj?

42. gyöngyszemü (válaszként erre: 41. - Kovaevakiss)
2010. dec. 22. 23:01
Hasonló, bár az enyémben pont azt szeretem hogy nem kell bele élesztő, vagy sütőpor... viszont csak 2jön ki belőle, :-( ha megduplázzuk az adagot akkor 4. De kipróbálni tökéletes az eredeti adag.
41. kovaevakiss (válaszként erre: 33. - Gyöngyszemü)
2010. dec. 22. 17:12
Így olvasatra, ez egy könnyű, jó recept. Az enyém is hasonló, 80 dkg liszt, 40 dkg RAMA, 1 tojás, 1 egész élesztő, só, 3 evőkanál tejföl, 2 dl tej, 3 evőkanál cukor. A szokásos összeállítás után 45-50 perc pihentetés, 4 lap lesz belőle, töltelék a szokott módon. miNDÍG SIKERÜL, fínom!
40. kovaevakiss (válaszként erre: 12. - B6680f733f)
2010. dec. 22. 17:04
Ezt eddig nem tudtam. Érdekes!
39. kovaevakiss (válaszként erre: 6. - B6680f733f)
2010. dec. 22. 16:52
Érdekes, ezt még nem hallottam! Kár, hogy csak most olvaom, és már tegnap megsütöttem a beiglit. Nagyon jól sikerült, de ha tudom ezt a fortélyt, biztosan élek vele. Sebaj, majd legközelebb!
2010. dec. 22. 15:35

Íme a pihe-piha (és úgy is maradó) beigli receptje:

Hozzávalók: 1. 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 1 dl tej, 30 dkg liszt, 1 tojás+1 a kenéshez, csipet só, 15 dkg vaj.

Elkészítés: A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd ruganyos tésztát gyúrunk a hozzávalókból. 2 óra pihentetés után tetszés szerinti töltelékkel tölthető, majd tojással lekenve, villával megszurkálva, fél óra pihentetés után süthető, 190 fokon, 25- 30 percig. Én légkeveréssel szoktam.

Volt olyan, hogy kirepedt, volt, hogy nem. De biztosan nem lesz nehéz ez a tészta, sem száradós, sem morzsálódós, sem folytós.

37. gyöngyszemü (válaszként erre: 34. - Ncilány)
2010. dec. 22. 15:16

Igen sütőpor nélkül!!!

Ez így ahogy van tök jó lett, bár legközekebb kicsit vastagabbra hagyom a tásztát mert vákonyra nyújtottam de bejgli volt. Mákosat és diósat csináltam de lehet legközelebb gesztenyéset fogok kipróbálni.

A mákot és a diót izlés szerint becukroztam, és annyi forró tejet öntötem rá amennyivel masszaszerű lett, rákentem a tésztára, betekertem az oldalát megszúrkáltam, megkentem a tetejét tojás sárgályával, késöbb sütés közben még a fehérjével, így szép márványos lesz.. Pont 30perc alatt tökéletesre sűlt!

2010. dec. 22. 03:08
2 óra után felébredtem. Aztán mert ez a gép csendesebb mint az előző, ide jöttem. Rosssz alvó vagyok..
35. inci47 (válaszként erre: 34. - Ncilány)
2010. dec. 22. 03:04
Te is fent vagy még?
34. Ncilány (válaszként erre: 33. - Gyöngyszemü)
2010. dec. 22. 03:03
Sütőpor nélkül?
2010. dec. 21. 21:59

Nekem ez vált be, mert nem kell keleszteni, egyszerű, nem reped, és finom!!

45dkg liszt

1ráma

1 marék cukor

2tojás

Egy kevés tejföl

Összegyúrni, félórát pihenttni, kétfelé venni, téglalap alakot nyújtani, és tetszés szerint megtőlteni. 30 percig sütni.

32. kszilvi (válaszként erre: 31. - Inci47)
2010. dec. 21. 21:02

A lényeg, hogy sokan, sokféle finom receptet írtok!:)


Igazad van!

Az a lényeg, hogy finom legyen!:)


Kellemes Ünnepeket kívánok én is!

31. inci47 (válaszként erre: 30. - Kszilvi)
2010. dec. 21. 19:59

Nem vagyok az a sértődős fajta, jó régen sütök -főzök már, tudom milyen az igazi bejgli, de nekem most ez az új fajta is finomra sikerült...


Tényleg nem akartam senkit megbántani, mindenkinek nagyon jó bejgli sütést és nagyon szép, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

30. kszilvi (válaszként erre: 24. - Inci47)
2010. dec. 21. 19:54

Nem kell úgy mellre szívni a dolgokat!

Azt hittem segítséget kértek és adtok egymásnak!


Eddig én is sima kelt tésztával próbálkoztam, de most, hogy kipróbáltam d@nu receptjét, mondhatom, hogy teljesen más!


Tényleg más az igazi bejgli tészta!


Attól még mindenki más receptje, bejglije, sütije, akármije lehet jó, és finom.


Ha valaki ír valami mást, akkor nem kell megsértődni!!!


Biztos, hogy segítő szándékkal írt d@nu!

Én tudom!!!


Holnap sütöm a bejglit, ma csak elkészítettem a tésztáját. Biztos jó lesz!

29. inci47 (válaszként erre: 28. - Geranna7)
2010. dec. 21. 18:38
hihihi, igaz!
28. geranna7 (válaszként erre: 25. - Inci47)
2010. dec. 21. 18:27
Mindjárt szólnak,hogy ez sem bejgli...hihi
27. Ncilány (válaszként erre: 25. - Inci47)
2010. dec. 21. 18:04
Nagyon jó. :)
26. Orsi86
2010. dec. 21. 18:01
Képes recept, lépésről-lépésre. Lehetetlen elrontani!:) [link]
25. inci47
2010. dec. 21. 17:29

KARÁCSONYI SÜTEMÉNY

Hozzávalók és elkészítés:


Végy 1 kg meleg szeretetet, szitáld át a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele. Adj hozzá egy liter bátorságot, 3 dl szorgalmat és 1 dl jóságot. Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel, és takard be tiszta jókedvvel. Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél.

Szórd meg vidám mosollyal, és tegyél rá pár csepp megfontolást.

Aztán vágd fel sok-sok darabra, hogy mindenkinek jusson belőle, aki szeretetre éhes.

24. inci47
2010. dec. 21. 17:25
Pussz mindenkinek! ...nem akartam belezavarni, bocsi!
2010. dec. 21. 17:19

Nagyon helyes, koppints az orrukra és próbáld ki az én receptemet.

0,5 kg liszt, a fele lehet tönköly is

25 dkg margarin, fél kocka élesztő /vagy egy tasak szárított/ 5 dkg porcukor csipet só, kb 1 dl tej, 2 db tojás.


A lisztet elmorzsolod a margarinnal, cukorral, sóval hozzáteszed a felfuttatott élesztőt a 2 kissé felvert tojást. Ha nagyon kemény a tészta, vagy nem áll össze, még egy kis tejet, vagy pár kiskanál tejfölt bele. Letakarod és meleg helyen duplájára keleszted /pár óra is lehet/Én ebből 4 rövid rudat csinálok, a teflon tepsiben keresztbe fér el.

Töltelék: 30 dkg mák darálva, 15 dkg porcukor kávéskanál fahéj, reszelt citromhéj, és szoktam belereszeli egy almát, vagy körtét, jó szaftos lesz tőle. Keverés után annyi tejjel öntöm föl, hogy éppen csak nedves legyen.

A diót ugyanígy, csak abba vaniliás cukrot, és ha van cukorszirupban felfőzött narancshéjat apróra vágva.

Töltés után a bejgliket a tepsiben megkened tojás sárgájával, és egy órát keleszted meleg helyen, utána átkened tojás fehérjével, és fél órára hideg helyre teszed /ettől lesz márványos/ hústűvel jó alaposan megszurkálod, két oldalt és a tetejét is, ez után forró sütőbe teszed, de a tüzet 5 perc múlva mérsékeled / villany sütő 170 fok, gáz 3-4 fokozat/ és kb 30 percig sütöd. Nagyon sok sikert és kérlek ha sikerült, oszd meg velem is /nem a beiglit, hanem az élményt/

Nagyon boldog karácsonyt, és jó konyházást szeretettel Icamama

22. Ncilány (válaszként erre: 18. - Inci47)
2010. dec. 21. 17:16

" Nem a szokásos beigli "... Hamis beigli.

Van egy ilyen sütemény : Hamis gesztenyés. Lenzer tésztát ki kell nyújtani a tepsi alján. Tört krumpli, dió, cukor, meg talán rumaroma a töltelék. Lehet hogy egy kevés gríz is kell ne eresszen vizet ne ázzon el a tészta. Rá a második kinyújtott tészta. Megszurkálni hogy ne repedjen. Sütni. És csokimáz.

Tudom nem ez a téma.. :)

21. d@nu (válaszként erre: 19. - Ncilány)
2010. dec. 21. 17:11
Persze, hogy jó lehet "ebbe a sütibe", csak akkor "ezt a sütit" nem kell bejglinek hívni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook