Sivatagi rózsa gondozásával kapcsolatban tud valaki segíteni? (tudásbázis)
sziasztok.1 hónapja kaptam egy sivatagin
rózsát 3 bimbóval 1 ki is virágzott de azóta le is pottyant leszáradtak a levelei pedig locsoltam heti 1 alkalommal déli fekvésű ablakban van Tudna nekem valaki segíteni hogy mi lehet a baj..
Itt olvashatsz róla!
Sziasztok.
Tudna nekem vki segiteni?
Van egy kicsi sivatagim,aminek a törzse elkezdett összesorvadni vagy mit csinálni?
Elrohadni nem hiszem,hogy elrohadt,mert nem locsoltam meg csak egyszer és keveset.
Sziasztok :)!
Én is sivatagi rózsa imádó vagyok, már 3 éve boldogan simogatom őket és az egyik a kilencből meg is hálálta :)....gyönyörű virággal örvendeztetett meg :). Kint szoktam tartani őket, jó napos helyen, most, hogy jön a rossz idő be lettek költöztetve.
Remélem jövőre több is megmutatja magát ?!
Sok szép virágzó növényt mindenkinek :)!!!
Sziasztok!
Nekem feladta a küzdelmet és elrohadt. :-/
Pedig nem locsoltam agyon, és kitettem az erkélyre.
Az enyém is nyurgul,levelek a tetején de ennyi:(
Se oldalág ,se virág!Pedig déli erkélyen van május óta és már több mint 2 éves!
Sziasztok:)
Tavaly óta mennyit nőtt a sivatagi rózsátok?
Én most időben kitettem az erkélyre, hozza a szép nagy leveleket. A törzse is vastagszik, de oldalága csak egy van, többet nem is látok készülődni. Lesz ebből virágzó növény valaha?
:-)
36 centis lett a drága, és ténylge kb 40 levelet hozott.
Úgyhogy ki vele az erkélyre! Nálam ezt tényleg max két hónap alatt hozta!
Lesz fénykép is...
először is nem ártana tudni h milyen növényről van szó. Másodszor nem tanácsos a minden napos víz adása és az sem egészen mindegy h milyen időszakban kapják. Lehetséges akár az is h le lett forrázva.
Javaslom a Növényeket kedvelők Klubját, ott talán van más is aki tud segíteni :)
de le is fogom fényképezni.
Hm.
Én a permetezés miatt tettem ki, mert azt nem akartam a szobában, és kinn hagytam az erkélyen, ami délelőtt 10től napnyugtáig napos. Ember ott meg nem marad. Nos, ez volt kb 2 hónapja, azóta a kiindulási 5 levélszám lett vagy 40, és a magassága is kb. 3-4 centivel nőtt. Tetszik neki a hely ezek szerint.
Hát, nem tudom. Olyan kis tini lehet. Sehol semmi ránc, viszont szertelen...
Kb. 30 cm és 3 nagyobb ága van.
További ajánlott fórumok:
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Kinek, milyen tapasztalatai vannak a lepkeorchidea gondozásával kapcsolatban?
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?