Segítsetek mit kezdek 500g túróval! (beszélgetős fórum)
Ami. Itt vagy még, vagy már babázol????
Így van! És akkor annak annyi! Van még belőle? :)
a túróra tehetsz akármilyen gyümölcsöt,úgy is finom.
ez nagyon jó, és utána hűtő és kész
Tojássárgáját csak akkor, ha rögtön elfogyasztjátok; mehet bele még vaníliás cukor, egy kis kapor is;
Szerintem ne tegyél! Túró, tejföl cukor, esetleg ha van akkor citromhéj vagy mazsola
Nah közbe a túró felét megcsináltam ilyen ivójoghurtnak,a meg őszibarackot leszeltem, vaniliás cukor, tej, túró, össze mixereztem, és jégkocka bele, és megittam, isteni volt :) Másik feléből sztem palacsinta lesz vacsira :) Most akkor hogy keverjem ki a túrót abba, tejföl túró cukor, és tojást ne rakjak bele?
Még jó hogy nem eszel tojást :-D
Nem könnyű és laza, de én túrófánkot sütnék. (Diétázom, lehet azért kívánom. :D)
Mondjuk van neki sütőben süthető változata is, de az azért nem olyan finom, mint az eredeti.
egyébként az is jó, ha kapcsos tortaforma aljába kis kekszmorzsát vajjal, tejjel összekeverve belenyomkodsz, és a túróhoz meg főzöl egy adag zselatint, majd azzal, cukorrl és joghurttal összeforgatod. csak sajnos utána várni kell, hogy megdermedjen.
én sima liszttel szoktam csinálni, azzal is jó. csak eredetileg rétesliszttel van.
Főzz egy kevéske tejbegrízt/vízbegrízt. Bele pici cukor - vaníliás cukor, csipet só. Ha meghűlt, kavard bele a túrót és annyi tejfölt, hogy könnyen formázható legyen.
Vagy tortaformába rakod 2 rétegben, közé valami ízesítő = fahéj, kakakó, esetleg valami pudingot főzöl, majd a tetejét is ugyanezzel.
De külön kis kelyhekbe is adagolhatod.
Esetleg kis golyókat formázol belőle, és csokireszelékbe, esetleg kókuszreszelékbe forgatod...
Jól hangzik, lehet megpróbálom :) Mégse, csak sima liszt van itthon..és holnap megyünk bevásárolni.Mondjuk lehet akkor holnap csinálom :)
jajj, a lisztbe kell egy csomag sütőpor is!!!
Igen bármikor szülhetek, és remélem a bármikor az ma este lesz :D Eddig nem hiszem h ettem nyers tojást.Akkor nem most fogok a végén :)
túrós pite :)
22 dkg (rétes)lisztet 25 dkg cukorral összekeversz, 5 dkg margarint belemorzsolsz. felét kivajazott tepsibe szórod, rá a citromhéjjal, van.cukorral áttört túrót, rá a liszt másik felét. 2 dl tejben 1 egész tojást elkeversz, ezzel meglocsolod, tetejéta még 5-10 kkg margarint rákockázol.
aranybarnáig sütöd. isteni!
Egyik munkatársamnál az egész család kórházba került a nyers tojással készült túrós palacsintától.
Ha bármikor szülhetsz, vagyis várandós vagy, akkor véletlenül se próbálkozz nyers tojással, ámbár ha mostanáig erre nem figyeltél, akkor már talán mindegy is:) De nem jó ötlet, az biztos.
süss belőle pitét, vagy gyors túrós sütit :)
Ha gyorsan megeszed akkor semmi :D mármint a tojást :D
Nyers tojás ilyen melegben instant szalmonella forrás
További ajánlott fórumok: