Szeretem a Haluskát!Lepirítom, és túróval, tejföllel,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
1x főztem ifjú koromban, nem ízlett.
Tehéntúróval jó lehet?
Egyszer ettem juhtúrós sztrapacskát, a barátnőm nagyon ajnározta, kíváncsi voltam az ízére.
Nagyon laktató, jó, hogy kis adagot kértem. Nagyon éreztem
a birka jellegzetes szagát a túrón.
Én nem fogok ilyet csinálni. De hát ízlések és...
Kimaradt: a kiszaggatott galuskákat beleforgatom cukrozott darált dióba.
Gondolom, ezt te is tudod, csak a teljesség kedvéért említettem meg.
Az aranygaluskát nem szoktam nyújtani. Láttam a neten egy egyszerűbb megoldást, most már mindig így készítem.
A gyúródeszkára teszek egy kis olvasztott sütőmargarint, elkenem kézzel, arra ráborítom a kelt tésztát.
A tészta tetejére is teszek olvasztott margarint, és kézzel a kívánt vastagságra egyengetem.
Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat szaggatok, könnyen lehúzom a deszkáról.
Belerakom a cukrozott darált diós tepsibe, és kész is. Nekem ez nagyon bejött.
Én is most néztem meg a gugliban:
A haluska gyűjtőfogalom, Magyarországon beleértik akár a nokedlit is, de a sztrapacska egyértelműen a nyers reszelt krumpliból és lisztből készült étel.
Ennyit tudtam meg.
Én sem tudom, hogy mi a haluska.
Lehet, hogy más néven ismerem.
Pl,Az Aranygaluska,tésztát szoktam nyújtani.
Jojj' meg az almás pite tésztát, Ódeszeretem.🙂