Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretem a Haluskát!Lepirítom, és túróval, tejföllel,... fórum

Szeretem a Haluskát!Lepirítom, és túróval, tejföllel,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Bozsu55)
2023. ápr. 28. 04:39
Igen,Igen.
27. bozsu55 (válaszként erre: 26. - Globus)
2023. ápr. 22. 14:01
Káposztásan is szokták,ízőrzőkbe láttam.
26. globus (válaszként erre: 24. - Shukran)
2023. ápr. 22. 10:14

1x főztem ifjú koromban, nem ízlett.

Tehéntúróval jó lehet?

25. bozsu55 (válaszként erre: 22. - Globus)
2023. ápr. 22. 10:10
Tótoknál ez haluska, de átkeresztelem.🤣
24. Shukran (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 09:18

Egyszer ettem juhtúrós sztrapacskát, a barátnőm nagyon ajnározta, kíváncsi voltam az ízére.

Nagyon laktató, jó, hogy kis adagot kértem. Nagyon éreztem

a birka jellegzetes szagát a túrón.

Én nem fogok ilyet csinálni. De hát ízlések és...

23. Shukran (válaszként erre: 12. - Shukran)
2023. ápr. 22. 09:10

Kimaradt: a kiszaggatott galuskákat beleforgatom cukrozott darált dióba.

Gondolom, ezt te is tudod, csak a teljesség kedvéért említettem meg.

22. globus (válaszként erre: 21. - Globus)
2023. ápr. 22. 09:09
21. globus (válaszként erre: 20. - Bozsu55)
2023. ápr. 22. 09:08
Az a "mácsik" 🤣🤣
20. bozsu55 (válaszként erre: 7. - Globus)
2023. ápr. 22. 08:59
"Magyar neve" mifelénk házi gyúrású,nyújtott "gyufa" tészta,kifőzve. Túró,szalonnapörc a tetején,esetleg tejföl.
19. globus (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 08:51
Ki fogom próbálni. Biztosan finom.
18. globus (válaszként erre: 12. - Shukran)
2023. ápr. 22. 08:51
Tepszi 🙂
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Globus)
2023. ápr. 22. 08:40
Igen pár perc,feljön a víz tetejére és kb oké.
16. globus (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 08:30
1-2 perc alatt megfő benne a krumpli? Vagy tovább kell főzni?
15. Shukran (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 08:25
Így már érthető!
14. Shukran (válaszként erre: 11. - Globus)
2023. ápr. 22. 08:24
Talán a sztrapacska?
2023. ápr. 22. 08:24
12. Shukran (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 08:22

Az aranygaluskát nem szoktam nyújtani. Láttam a neten egy egyszerűbb megoldást, most már mindig így készítem.

A gyúródeszkára teszek egy kis olvasztott sütőmargarint, elkenem kézzel, arra ráborítom a kelt tésztát.

A tészta tetejére is teszek olvasztott margarint, és kézzel a kívánt vastagságra egyengetem.

Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat szaggatok, könnyen lehúzom a deszkáról.

Belerakom a cukrozott darált diós tepsibe, és kész is. Nekem ez nagyon bejött.

11. globus (válaszként erre: 9. - Shukran)
2023. ápr. 22. 08:21
Nem hiszem, hpgy jelen esetben nokedli...túrósan, tejfölösen, hagymásan a kasszikus vízben főttet nem szoktuk készíteni, akkor inkább a másik, krumplis?
10. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 08:18
Galuska általában a nokedlit fedi. De jobban belegondolva inkább a készítési technológiát, mert a levesbe szaggatott, búzadarából készült betét is galuska.
2023. ápr. 22. 08:12

Én is most néztem meg a gugliban:

A haluska gyűjtőfogalom, Magyarországon beleértik akár a nokedlit is, de a sztrapacska egyértelműen a nyers reszelt krumpliból és lisztből készült étel.

Ennyit tudtam meg.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Globus)
2023. ápr. 22. 08:11
Igen,arrafelé az Oszták hatarfelé Galuskának hívják lehet.
2023. ápr. 22. 08:06

Én sem tudom, hogy mi a haluska.

Lehet, hogy más néven ismerem.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Bozsu55)
2023. ápr. 22. 08:03

Pl,Az Aranygaluska,tésztát szoktam nyújtani.

Jojj' meg az almás pite tésztát, Ódeszeretem.🙂

5. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 22. 07:58
Finom is az:)
2023. ápr. 22. 07:56

Ezt használom.


[link]

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Bozsu55)
2023. ápr. 22. 07:53
nem,nem.🙂
2023. ápr. 22. 07:50
Gondolom te nyújtod a tésztáját?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook