Segítséget szeretnék kérni, hogyan tisztitjátok az olajsütőt?Sajnos nem kivehető a tartály! (tudásbázis)
a hideg zsíroldó tényleg mindennel megbirkózik. de nagyon alaposan ki kell öblíteni! kesztyűt is húzz, mert az ujjlenyomatod sem marad meg :D
és ne lélegezd be!
viszont a leggyorsabb, leghatékonyabb szer. befújod nyitott ablak mellett, hagyod pár percig hatni, majd letörlöd dörzsi szivaccsal (nem fémmel).
Szia ! Tudod a nevét a fritu tisztítónak?
Van többféle is? DM-ben lehet kapni?
Lehet kapni fritöztisztitót.
Hasonló a hideg zsíroldóhoz, de nem annyira brutális.
Kedves Gyöngyi!
Zsírt is tehetek bele???mondjuk mangalicát?
Köszönöm szépen a segítséget,most ott tartok,hogy vízforalóval öntöttem bele forró vizet,mosogatószert tette bele,hagytam kihűlni,kimostam,öblítetem,de igazatok van,nagyon macerás!!
A hideg zsíroldó nem nagyon"mérgező"?utána tehetek bel krumplit,?csak azt szoktam benne sütni.
Én ma már nem használom, mert sok olajat elpocsékolt, de amíg használatban volt, nekünk a melegítős változat volt. Csak mosószeres vizet kellett beleönteni és felmelegítette, aztán kiöntöttük.
Most hidegen zsíroldóval tisztítom az olajos cuccokat, utána alaposan le kell öblíteni.
Szia, jól mondja Bévi48. Én is úgy szoktam hogy kiöntöm és papírtörlővel kitörlöm, majd egy használatlan kendővel kitörlöm amennyire csak lehet...
Nem merem csap alá tenni nehogy baja legyen:D
Esetleg tehetsz bele vizet maximumig, bele egy kevés mosogatószer és a legkisebb hőfokán felmelegíted... Vagy csak kapcsold be, várj vele kicsit és kapcsold ki. Merthogy ugye a víz 100fokon forr, az olaj sütőhőmérséklete viszont általában 180foknál kezdődik...
Ha ezt választod, vigyázz, le ne forrázd magad... Ha a víz lehül kisség, öntsd ki, aztán öblítsd át vízzel, végül töröld teljesen szárazra...
Akármelyik megoldást is fogod választani, sajnos rettenetesen macerás... :(
Én néha hideg zsíroldóval fújom be ha nagyon letapad az oldalára mondjuk a panír stb..
Utána mosogatószeres törlőrongy,vízzel többször kiöblítem,jól átmosom.
Bár az enyémnek van leeresztő csöve,talán ezért könnyebb..
Akkor csak úgy tudod tisztítani,hogy kiöntöd belőle az oljat,és nagy nehezen a csap alatt,hogy a víz ne follyon az elektromos részbe,kimosod a belsejét.
Vagy még azt lehet,hogy miután kicsepegtetted belőle az olajat,konyhai törlőpapírral megpróbálod tisztára törölni,vagy csak erre a célra használt vileda kendővel kimosogatod.
További ajánlott fórumok:
- A fokhagyma tényleg tisztítja a vért?
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Ti hogyan tisztítjátok a járólap fugáját?
- Ti hogyan tisztítjátok a klaviatúrát?
- Ti mivel tisztitjátok a zuhanykabint? Főleg a vízköves lerakódások érdekelnek, meg összekarcolni se szeretném, segítsetek.
- Ti mivel tisztítjátok a fületeket?