Ti mivel tisztítjátok a fületeket? (tudásbázis)
Akkor valami nem okes a fuledben.
En napi ketszer legalabb kitisztitom. Tudom, hogy ez nem atlag, de ez van.
Ettol nem gyullad be, soha nem ostak ki. Valamikor egy nap alatt "letapadt" reteg jon ki. Ez legyen a legnagyobb bajom!
Nekem a zsebkento melett van az ejjeleliszekrenyben fultisztito palca is, mert nem tudok aludni, ha erzem, hogy "folyik".
Pálcika, pedig tudom, hogy nem jó. Többször volt hallójárat gyulladásom, általában ár "kihordom lábon"- tudom, hogy a késszúrás szerű lüktetések a oldal, a tarkómnál attól vannak, és pár nap alatt el is múlnak. A fülemet is mosni kellett már többször sajnos.
De, egyelőre még nem sikerült leszokni a pálcikáról.Pedig vettem már spary-t is.
Fürdés közben szappannal, ameddig az ujjam beér. Még sosem mosták ki a fülem. Szerintem szükségtelen a pálcika.
47/N
Volt pár éve egy fültisztító spray amit kivontak a forgalomból ugyanis a tartós használata halláskárosodást okozott.
Én maradok a pálcikánál, lassan 40 éve semmi bajom tőle. Max már nem műanyagból lesz hanem bambuszból.
Anyunak valamilyen tengervizes spraytől 4 napra eldugult a füle. Pálcikától soha.
Évtizedek óta semmi bajunk a pálcikától. Úgy tudom, csak a műanyag verziót szüntetik meg, legutóbb már bambuszból készültet vettem. Teljesen jó.
Én mondjuk nagyon kényes vagyok erre a fül témára. Valamiért nem bírok az ujjammal belenyúlni. Undinak tartom. Fülfóbia :D
Egyik haver kulccsal meg százas szöggel képes a fülében turkálni amikor viszket. Okádni tudnék :D
Mostanában divattá vált az, hogy lebeszélik a fültisztító pálcikák használatáról az embereket, mondván, mennyire káros. Sőt azt is hallottam, hogy meg akarják szüntetni a forgalmazásukat. Nem tudom, ez mikor válik valóra, én nemrég még vettem.
Viszont előszeretettel ajánlgatják a fültisztító srpay használatát. Nekem meg ezzel kapcsolatban van fenntartásom. Úgy gondolom, a fülnek is van egy öntisztító képessége. Vajon az ilyen spraynek hosszú távon nem lenne olyan hatása, hogy a fül elveszítené ezt az öntisztító képességét.
Nekem bizony muszáj időnként fültisztító pálcikát használni, pedig nyilván mosom a fülemet is. De a spray használatától idegenkedem.
Én is fürdés közben tisztítom ki.
Egyébként néha használok fültisztító pálcát, soha nem okozott gondot. Nem nyomom be nagyon és kész.
Csatlakozom az előttem szólóhoz,soha nem volt ilyen problémám.
Esetleg ha túlzott fülzsírod termelődik fül orvost keress.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Ti mivel tisztitjátok a zuhanykabint? Főleg a vízköves lerakódások érdekelnek, meg összekarcolni se szeretném, segítsetek.
- Ti az automata mosógépet mivel tisztítjátok a vízkőtől, és milyen gyakran mossátok át?
- Ki mivel tisztítja a kerámia főzőlapot?
- Mivel törlitek, tisztítjátok a csempét?
- Mivel tisztítjátok a számítógép monitorját?