Ti az automata mosógépet mivel tisztítjátok a vízkőtől, és milyen gyakran mossátok át? (tudásbázis kérdés)
Soha, mivel minden törölközőmosásnál ecettel öblítek eleve. Semmi szükség nem volt rá soha.
20 % ecet, és 2 l víz. Majd felengedem a csapról forró vízzel. Áztatom így, és bekapcsolom az utsó centrifugálásig. Hogy csak kicsit átpörgesse, és leengedje.
Felültöltős, és közel 12 éves a gép per pillanat.
ecettel vizkoteleniteni.Nem lesznek a ruhak ecet szaguak.A sotetruhaknak jot tesz,ha a mosovizbe ecet is van teve,szepek maradnak a ruhak,es az ecet fertotlenit.
én csak a függönyöket mosom sütőporral,
a vízkőoldást eddig trisóval csináltam, de most vettem ecetet, hétfőn kipróbálom :)
kérdeztem a mosógépszerelőt, más miatt voltunk nála, hogy mit tegyek a felső ajtós mosógép mosószer adagolójával.
nah azt mondta, hogy ecet és üvegmosó.
mi ugyanígy jártunk!!! és nem régen, hanem tavaly:// addig ugyanis ecettel csináltam /azóta is!!!/, és gondoltam ki kellene próbálni, hátha...
jól megszívtuk:-(
Főleg a függönymosásnál veszem észre, mennyire jól fehérít a sütőpor:-) Szódabikarbóna dettó.
Én a fehér ruhák mosásánál mindig teszek 1 csomag sütőport, a mosóporhoz. Fehérít is, vízkőtelenít is. Plusz kb. 2 havonta ecetezek én is.
só és ecet csodákra képes :)
Igen,nekem is ezt ajánlotta a szerelő,mármint az ecetet.Illetve,hogy felváltva használjam a vízkőoldóval.
és a köv mosásnál nem lesz ecetszagú a ruha?
1 v 2 üveg ecet a dobba, max hőfokos program és nyoma sem lesz a vízkőnek.
Csak ecet néha a mosáshoz, és kész.
Én használtam egyszer a Calgont és utána tenyérnyi piros foltok lettek rajtam, de csak ott ahol a ruha érintkezett a bőrömmel. Átmostuk Calgon nélkül a ruhákat és utána jöttem rendbe. Igaz ez már jó pár éve volt, lehet változott az összetétel, de kis gyerekesek ill érzékeny bőrűek ne kockáztassanak szerintem.
Szintén ecet....érdekes, hogy senki nem említi a Calgont! :)
Mosogatógépet olvastam mosógép helyett:D Amúgy abba simán beleöntök az összes tartályába plusz a dobba egy üveg 20% ecet. Kétszer elindítok egy magas hőfokú programot:) Elnézést a tévedésért:)
Anyám régi mosógépe 16 év után lett lecserélve (utána albérlők még használták), de nem a vízkő miatt adta be a kulcsot (pedig nálunk tényleg kemény a víz).
Amit most használunk az 5-6 éves talán. Pár napja kapta szét a szerelő, mert egy zsebben maradt fém darab lyukat ütött rajta. Ő sem említette, hogy ráférne egy vízkőtelenítés.
2havonta és POLLY mosogéptisztitoval 1000ft
soha nem hasznaltam meg ilyet.. 12,5 eves a mosogepem es nem volt meg baja... :)
jó az ecet is,de,ha tesztek bele trisót,60 fokon akkor az is gátolja a vízkövesedést.
mennyi ecetet öntötök bele?1 üveggel?
Fél évente egy doboz (500gr) trisót öntök bele és főzőmosásra kapcsolom.
Pont mostanában fogok majd 20%-os ecettel indítani egy programot,60 fokon.Mosógépszerelő is ezt ajánlotta.
Én jó alaposan "bedörzsölöm" ecettel, hagyom állni. Majd a tabletta tartóba is öntök ecetet meg egy picit az aljába és lefuttatok két 90 fokos programot. Kicsit büdös, de mégse durva vegyszer:)
Anyukám ecettel (ecetes vízzel) mosta át múltkoriban.
További ajánlott fórumok: