Mivel törlitek, tisztítjátok a csempét? (tudásbázis)
Ha nem is fehér, de legyen világos és világos fuga;)
A bútoraink fehérek viszont:D Mármint a szekrények:D
Most bézs színű a csempe és a fuga is az összes fürdőben, a konyhapadló viszont világos szürke majdnem fehér fugával.
Nem szeretem a fekete fugát és a sötétet sem.
Igaz az ő wc-jében piszoár is van, szóval a fekete fuga az lofac ehhez a traumához képest 🤦♀️
Az eredeti gyerek az kani volt
Csempére, ablakra ecetes víz vagy nagy nyomású gőztisztító.
Penészes falra hipó.
Zsíros szennyeződésekre hideg zsíroldó.
Makacs lerakódásokra Domestos. (30-60 perc)
Nagyon koszos, vízköves poharakra, tányérokra, evőeszközökre Domestos.
Foltos üvegekre, tányérokra, evőeszközökre ecetes vagy citromos víz, majd áttörölni.
Az évek során tanultam innen-onnan.
De a Ultra Derm is jó!
Törlőnek, Szarvasbőr!
👍
Komoly!
Magyarközlönyvel és ecetesízvel!
Rég bevált móccer!
Sosem értettem a csempe mumust:D
Én, ahogy csinálom: minden héten készítek 1 lavórba flóraszeptes vizet, mikroszálas rongyot belenyomkodom, kicsavarom és áttörlöm a csempét.
Sosem vízköves, nem koszolódik a fuga, nem csíkos, nem foltos...
Nekem is ilyenem van, sima vízzel 2szer áttörölve ezzel lehúzva csillognak az üvegek. Ami igazából jó benne az a jó minőségű lehúzó lamella, az hogy elszívja a vizet már csak ráadás.
Én 20ezer körül vettem, 44-45ezret nem ér, akkor inkább vennék egy jó minőségű kézi lehúzót, az üveg alá meg törölköző, hogy rögtön felfogja a vizet.
Mi egy ilyen kütyüt használunk. Egy nap alatt a házunk összes ablakát megpucoltam, hihetetlenül hatékony. Két éve vettem, akkor még féláron, de talán egy egyszerűbb típus volt. Csempéhez a zuhanyzóban ecet+gázálarc.
A zuhanyzóban a csempét ugyanúgy takarítom mint a zuhanyzó üvegét,azaz valamilyen vízkőoldó szerrel vagy ecettel.
A többi csempét pár havonta szoktam csak áttörölnia felmosás elött a moppal és Ajax-os vízzel.
Próbáld ki egy csempén a nedvestörlőt, mert a fenyesebb felületűn csíkot tud hagyni.
ecettel vigyázni kell, mert a színes fugának kiszedheti a színét
én mosózeres vízzel áttörlöm, majd ablaktisztító spy-el fényesítem
Milyen hígitásban?
Most szép a csempe, de nem szeretném elhanyagolni.
Az lenne a kérdésem, hogy ti mivel törlitek, tisztítjátok a csempét? Eddig régi ruhákkal töröltem, mosószert vagy mosogatószert tettem a vízbe, aztán tiszta vízzel, majd száraz ruhával töröltem át. Néha csempetisztítóval.
Vannak mostanában a nedvestörlők, azzal nem lenne olyan macerás, gyorsabb is. Azzal lehet, ti szoktátok?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Ti mivel tisztitjátok a zuhanykabint? Főleg a vízköves lerakódások érdekelnek, meg összekarcolni se szeretném, segítsetek.
- Ti mivel tisztítjátok a fületeket?
- Ti az automata mosógépet mivel tisztítjátok a vízkőtől, és milyen gyakran mossátok át?
- Ki mivel tisztítja a kerámia főzőlapot?
- Mivel tisztítjátok a számítógép monitorját?