Ti hogyan tisztítjátok a járólap fugáját? (tudásbázis)
szia
én a fugát körömkefével és domestoszal tisztitom
sorrend, felmosok, és utánna a figára nyomok domestost ( húzom és vélonyan folyik)
hagyom kicsit hatni 5-10 percet majd körömkéfével kefélem, és ismét felmosok
olyan lesz mint újkorába....
Sziasztok!
Pár napja olvastam itt a sütőporos módszert és kipróbáltam.Hát mit mondjak?Mindenkinek ajánlom,mert gyönyörű lett a fuga! :)
Szia!
Én, amikor megvettem ezt a szerszámot, fogalmam sem volt, hogy mire használják.
Éppen lakásfelújítottam sk. és hengert vagy ecsetet kerestem amivel a radiátorok mögött tudok festeni, amikor megakadt rajta a pillantásom és arra gondoltam, hogy viszek egy ilyet is, mert ezzel tuti elintézem a sok gyomot a kertben, amik a kövek között pofátlankodnak.
Amikor kipakoltam a zsákmányokat a konyhában előkerült a szerszám is és csak úgy próbaképpen (mert akkor esett le, hogy jééé, ez is fuga és ha a szerszám a kertbe való lenne, akkor biztosan nem a festékek, hanem a fikuszok között találtam volna) finoman megsimiztem a padlót. Annak a 3-4 könnyű mozdulatnak az eredményét feltettem képekben.
Nagyon örültem neki, mert már én is kipróbáltam szinte mindent, de azt a rengetek koszt, ami ennyi idő alatt beléjük ivódott, semmi sem mozdította meg, pedig én is gőzgéppel mosok fel már több, mint 1 éve. :(
Hát igen már megcsináltam, de egyáltalán nem volt fárasztó. :) Kb. 70 m2-nyi területet kellett megtisztítani, de - nem mértem az időt - szerintem egy órát sem vacakoltam az egésszel, nem szakadt le a karom, nem tüdőztem le Domestost és társait és mégis olyan, mint az új.
Hogy a gőzgépnek köszönhető-e nem tudom, de amióta utoljára itt hozzászóltam, ugyanolyan szép világos a fuga, mint amikor kipucoltam.
Még egy kérdésem felmerült:
a konyha-étkezőmben elég széles és mély a fuga a járólapok között. Gondolom a gőz azért bespriccel közéje ugye? És ki is lehet törölni onnan szerinted?
Előre is köszi a választ!
Yoya ehhez nem kell semmilyen kemikália?
Én vettem a s..rban Mellerud fugatisztítót, jól tisztít, de mégiscsak vegyszer.
Már régóta "igzat" :-))) egy efféle masina, de van egypár kérdésem:
Konkrétan hogyan állsz neki a takarításnak. Előtte gondolom fel kell porszívózni (tehát azt kérdezem, hogy a felmosást helyettesíti a gőztisztítás?)
És ha igen, akkor amit kifúj gőzt, és persze felold koszt, az hová lesz? utána még felmosol, vagy azt "feltörli valamivel"?
Megmondom őszintén, (és ez biztosan az én tudatlanságom) én azért félek ettől, mert azt gondolom, hogy utána csak szétkenem a feloldott koszt. Ugyanis, ha a tvshop-ból látott háromszögletű gőztisztítóból indulok ki, akkor ott bizony egy idő után csak kenegetik a koszt, viszont mivel forró a fej, nem hiszem, hogy menet közben lekapdosnák a kis moppot, és kimosnák :-))
Láttam, hogy azt írtad, hogy a tiéd porszívó formájú... Oszlasd el kérlek a kétségeimet :-)))
Szia !
Ezt a célszerszámot a szakszerűtlenül készített /elsősorban friss/ fugák eltávolítására használják, illetve ha a fugarésből "kiszalad" a fuga és rászárad a kőre, mert nem takarították azonnal el vagy le. Nem igazán az elkoszolódott fugarések takarítására használatos, persze lehet, de evvel megsérted a fuga felületét és ahogy írtad is, kiszedi a fugát. Ez azért probléma, mert a fuga és kőlap előbb-utóbb nem marad egy síkban, huplis lesz, mélyül és a kosz méginkább bele-, illetve rá fog rakódni, felmosáskor a víz megáll a résben, stb. Mivel már megcsináltad, gondolom nem kevés türelemmel, amihez gratulálok :), a továbbiakban próbáld ki a meleg szódabikarbónás-ecetes lemosást, egy szórófejes flakonból ráspriccelve, kicsit állni hagyni, majd lemosni, hátha neked is beválik.
Sziasztok!
Topex fugatisztítóm van, kb. 3 hete vettem. A bememre raktam fel képet róla + az ocsmány padlómról.
Kertes házban lakunk, a fuga 15 éves, 2 kisgyerek és 5 kutya mászkált folyamatosan, télen nyáron ki-be rajta. Egy ideig én is fogkeféztem, dörzsöltem, sikáltam, de belefáradtam, mert ilyen körülmények mellett max. 1 hétig volt szép.
A fekete fugában azt a fehérséget kb. 3 mp alatt csináltam úgy, hogy nagyon gyengéden, éppen csak hozzá érintve végighúztam benne a szerszámot. Gondolom ha erősen rányomnám, kiszedné az egész fugát,mert nagyon durva a feje.
A Bricoban vettem 900 valamennyiért.
A tűzhely mögötti csempe közül is gyönyörűen leszedett mindent.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Járólap fugáját mivel tudnám újra fehérré varázsolni?
- Ti hogyan tisztítjátok a klaviatúrát?
- Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok?
- Vannak-e szerencse követek és hogyan használjátok ill. hogyan tisztitjátok?
- Hogyan tisztítjátok a szivacsos, méterre kapható fürdőszobaszőnyeget? (Tudjátok, esetleg halacska, tappancs alak, stb.)