Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok? fórum

Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok? (tudásbázis)

29. globus (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 14:42
Az nem lehet, hogy nem zsírnyom, hanem valamitől megmaródott? Zsír nem okoz eltávolíthatatlan foltot.
28. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 14:25

Nekem sötétbarna a tűzhelyem, tehát nem fekete - csak majdnem.

Ha nagyon alaposan akarom rendbe tenni, akkor a higítatlan mosogatószert vetem be. Hagyom rajta állni pár percig, aztán letörölgetem. Ha kell, megismétlem kétszer, háromszor.

jún. 23. 13:35
Ecet semmit se használt.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Channa*)
jún. 23. 13:17
Szia. Zománcott. És a narancssárga floraszept spray SE hozza le. Azt végképp nem szeretném, ha karcolodna.
25. Amaunet (válaszként erre: 13. - Anyagi)
jún. 22. 22:41

Szerintem az ecet mindent visz.:)

Ha már fürdő... azért építtettem zuhanyt, mert a kabint képtelenség volt tisztán tartani.

Nagyon elegáns a fekete csempe, a takarítási nehézségen túl a teret is szűkiti.

Az ember egy idő után a praktikusságot keresi.

Persze, ha van elég nagy tér és takarítónő akkor a praktikusság már nem szempont.:)

24. Lady Lavender (válaszként erre: 21. - Timycat)
jún. 22. 22:28
Nincs. De rákeresek.
23. michelle.r (válaszként erre: 16. - Timycat)
jún. 22. 21:59

Igen, alig várom, hogy bekrepáljon és lecseréljem, de Bosch, úgyhogy várhatok még, pedig lassan 15 éves.

A Biocom konyha zsíroldóját ráspriccelem, pár perc múlva letörlöm, nem karcol. Gondolom a sütő belsejére is jó.

22. Channa* (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
jún. 22. 21:56
Lehet, hogy nem zománc a neve. A régi tűzhelyek bevonatára gondoltam. Azokat lehetett sikálni rendesen;)
21. timycat (válaszként erre: 19. - Lady Lavender)
jún. 22. 21:53
How clean is your house? Ez a régi műsor megvan? Egy csomó takarítási trükköt vettem Kimtől és Aggietől.
20. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Channa*)
jún. 22. 21:50
Nekem furák ezek a dolgok. Zománcot sikálni? Azért nincs zománc az ipari cuccokon, mert tényleg le kell sikálni.
19. Lady Lavender (válaszként erre: 17. - Timycat)
jún. 22. 21:46

Most megleptél. De Isten bizony kipróbálom.

Mondjuk én ipari szerekkel szoktam dolgozni, úgyhogy egy kis zsíroldóval itthon nem rosálok be.

jún. 22. 20:55

Milyen anyagú a tűzhelyed? Zománcozott vagy üveg?

Nekem indukciósom van, ami üveg, de fekete. Nem hittem volna, hogy ezt ilyen egyszerű tisztítani. Narancssárga floraszept spray, aztán letörlöm. Ha esetleg kicsit makacsabb a zsír folt, akkor kicsit megdörzsölöm.

De! Mivel fekete, ezért nagyon kényes. Ahogy letisztítom máris poros:(

Ez előtt egy fekete üveg gázfőzőlapom volt. Na azt nem volt mindegy tisztítani, arról mire levakartam főzés után a kifröccsent kaját, majd nem kihullott a hajam, ráadásul még karcolódott is annak ellenére, hogy edzett üveg vagy mi a fene volt.

A zománcosban az a jó, hogy akármivel lehet súrolni. Zsíroldó+dörzsi és rendben is van...

17. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 20:10
Jaaaa borotvahab esetleg? Picit rajta is hagyni. Az elszívón nálam csodát tesz. A legolcsóbb, legegyszerűbb, semmi flikflak borotvahab. Legkiválóbb zsíroldó, de mégsem brutal vegyszer, csak tökéletesen leöblíteni nehéz.
16. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 20:06

Én Frosch szódabikarbónás konyhai tisztítót használok, puha vileda ronggyal, hogy szermaradvány se legyen. Igaz nálunk ilyen üveglapszerű izé van.

Szerintem a legkönnyebb a zománcot tisztítani. Nem tudom neked milyen anyagú tűzhelyed van. Az inox a legundorítóbb, azon tényleg minden megmarad hiába törlöd akár azonnal forrón, cserébe karcolódik még a szivacstól is.

15. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Lady Lavender)
jún. 22. 17:35
Esetleg egy indukciósnál. De nem hiszem, hogy azzól van szó.
14. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Kisj)
jún. 22. 17:30
Én még nem hiszem, hogy mindent forrón le tudsz törölni.
13. Anyagi (válaszként erre: 4. - Amaunet)
jún. 22. 17:21

Mondjuk ez egy jó ötlet!!!! :)))

Anyukámnak volt az a remek ötlete anno, hogy a zuhanyozó fekete-halványkék színű legyen...

Na ne tudd meg! Azon a fekete csempén (még fényes is volt!) minden vízcseppnek a kicsapódó vízköve külön-külön látszott!!!!

Rendbe tarthatatlan volt!

Szerintem, ez a fekete tűzhely is oda való, ahol nem vezetnek háztartást, csak szép!!!!

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Kisj)
jún. 22. 17:17
Nem, nem lett rögtön takarítva.
11. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 17:17

Nem akarlak elkeseríteni, de a rozsdamentes (fémszínű) a legdurvább szerintem!

Ha zsírtalanítod, foltos lesz és csak speciális, rávaló szerekkel lehet normálisan kinézővé tenni!

Arra meg ragad a por...

10. kisj
jún. 22. 17:16

Jobban utánagondolva úgy kell takarítani, hogy mnden főzés után patyolatra törlöd.

Én is így szoktam, de a ha már zsíroldót emlegetnek, akkor ott rögtön a használat után nem lett takarítva.

9. Anyagi (válaszként erre: 4. - Amaunet)
jún. 22. 17:15

Nem kopik!

Összekarmolódik és majd látszanak a karcolásnyomok!

8. Lady Lavender (válaszként erre: 5. - Globus)
jún. 22. 17:10
A "pocér" nemesfém a legjobb. De az is koszos, ha nem takarítják rendesen.
jún. 22. 17:06
Az én tűzhelyem tiszta, pedig zománcos, és vagy 20-25 éves (ha nem több). Van néhány pattogás, karcolás, amit az előző lakók hagytak, de én nem értem, hogy lehet koszos vagy foltos, ha rendesen és redszeresen takarítod. Az ecet nem való zsíroldásra, és egy rendes zsíroldó mindent levisz, de hagyni kell nedvesen. A kulcs meg, hogy főzésés alatt és után takahítani kell, nem hagyni leszáradni, rásülni.
6. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 16:58

Egy tűzhelyhez miért kellene dörzsi? Ahogy rácseppent, már papírtörlővel rajta is vagyok a pöttyön, soha nem kell súroló, vagy zsíroldó. Vagy óriási mennyiség sül-fő rajta, nincs idő lecseppent zsírt letörölni?

Csak CIF ANTI-BAC-cal szoktam áttörölni. Ha a konyhapultra cseppen zsír, azt is azzal, próbáld meg:)

5. globus (válaszként erre: 4. - Amaunet)
jún. 22. 16:47

Lehet, hogy valamilyen festett lemez. Bánom, hogy a régi tüzhelyünket lecseréltem, mert annak minden része súrolható zománc volt.

Lehetne kipróbálni inox tisztító sprayt, valószínűleg kíméletes.

4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 16:42

Férjed mit szól hozzá? Rábíznám a feladatot, hamár neki kellett ez a szín.

CIF-el szoktam a tűzhelyet tisztítani.

Ha a dörzsi nem árt a fehérnek, akkor a feketét sem kell tőle félteni. Gondolom, ugyan az a felülete mindkettőnek.

Ha mégis kopna a szín, akkor lehet kapni felületjavítókat.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Kisj)
jún. 22. 16:09
Dörzsit nem ajánlják. Utánaolvastam a neten, ezért kérdeztem.
2. kisj
jún. 22. 15:55

Fekete, vagy fehér, egyre megy.

Nehezen tudom elképzelni, hogy a zsíroldó sem oldja a szennyeződést.

Egyébként nálam a tömény domestos dörzsivel a nyerő, ha zsírfolt akkor mosogatószerrel. (még nem volt olyan, hogy ne vitt volna le bármit)

jún. 22. 14:41
Sziasztok, hátha van valakinek tuti tipp a fekete gáztűzhely tisztítására. Szép, szép, én nem akartam, férjem ragaszkodott a fekete színhez, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire problémás, legalábbis számomra a zsírfoltok vagy bármi, ami makacsabb szennyeződés tisztítani. Nem azért, mert ennyire rendetlen lennék, de már mindent (ecetet, zsíroldót) kipróbáltam, és nem jön le a tűzhelyről a zsírfolt. Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook