Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok? (tudásbázis)
Nekem sötétbarna a tűzhelyem, tehát nem fekete - csak majdnem.
Ha nagyon alaposan akarom rendbe tenni, akkor a higítatlan mosogatószert vetem be. Hagyom rajta állni pár percig, aztán letörölgetem. Ha kell, megismétlem kétszer, háromszor.
Szerintem az ecet mindent visz.:)
Ha már fürdő... azért építtettem zuhanyt, mert a kabint képtelenség volt tisztán tartani.
Nagyon elegáns a fekete csempe, a takarítási nehézségen túl a teret is szűkiti.
Az ember egy idő után a praktikusságot keresi.
Persze, ha van elég nagy tér és takarítónő akkor a praktikusság már nem szempont.:)
Igen, alig várom, hogy bekrepáljon és lecseréljem, de Bosch, úgyhogy várhatok még, pedig lassan 15 éves.
A Biocom konyha zsíroldóját ráspriccelem, pár perc múlva letörlöm, nem karcol. Gondolom a sütő belsejére is jó.
Most megleptél. De Isten bizony kipróbálom.
Mondjuk én ipari szerekkel szoktam dolgozni, úgyhogy egy kis zsíroldóval itthon nem rosálok be.
Milyen anyagú a tűzhelyed? Zománcozott vagy üveg?
Nekem indukciósom van, ami üveg, de fekete. Nem hittem volna, hogy ezt ilyen egyszerű tisztítani. Narancssárga floraszept spray, aztán letörlöm. Ha esetleg kicsit makacsabb a zsír folt, akkor kicsit megdörzsölöm.
De! Mivel fekete, ezért nagyon kényes. Ahogy letisztítom máris poros:(
Ez előtt egy fekete üveg gázfőzőlapom volt. Na azt nem volt mindegy tisztítani, arról mire levakartam főzés után a kifröccsent kaját, majd nem kihullott a hajam, ráadásul még karcolódott is annak ellenére, hogy edzett üveg vagy mi a fene volt.
A zománcosban az a jó, hogy akármivel lehet súrolni. Zsíroldó+dörzsi és rendben is van...
Én Frosch szódabikarbónás konyhai tisztítót használok, puha vileda ronggyal, hogy szermaradvány se legyen. Igaz nálunk ilyen üveglapszerű izé van.
Szerintem a legkönnyebb a zománcot tisztítani. Nem tudom neked milyen anyagú tűzhelyed van. Az inox a legundorítóbb, azon tényleg minden megmarad hiába törlöd akár azonnal forrón, cserébe karcolódik még a szivacstól is.
Mondjuk ez egy jó ötlet!!!! :)))
Anyukámnak volt az a remek ötlete anno, hogy a zuhanyozó fekete-halványkék színű legyen...
Na ne tudd meg! Azon a fekete csempén (még fényes is volt!) minden vízcseppnek a kicsapódó vízköve külön-külön látszott!!!!
Rendbe tarthatatlan volt!
Szerintem, ez a fekete tűzhely is oda való, ahol nem vezetnek háztartást, csak szép!!!!
Nem akarlak elkeseríteni, de a rozsdamentes (fémszínű) a legdurvább szerintem!
Ha zsírtalanítod, foltos lesz és csak speciális, rávaló szerekkel lehet normálisan kinézővé tenni!
Arra meg ragad a por...
Jobban utánagondolva úgy kell takarítani, hogy mnden főzés után patyolatra törlöd.
Én is így szoktam, de a ha már zsíroldót emlegetnek, akkor ott rögtön a használat után nem lett takarítva.
Nem kopik!
Összekarmolódik és majd látszanak a karcolásnyomok!
Egy tűzhelyhez miért kellene dörzsi? Ahogy rácseppent, már papírtörlővel rajta is vagyok a pöttyön, soha nem kell súroló, vagy zsíroldó. Vagy óriási mennyiség sül-fő rajta, nincs idő lecseppent zsírt letörölni?
Csak CIF ANTI-BAC-cal szoktam áttörölni. Ha a konyhapultra cseppen zsír, azt is azzal, próbáld meg:)
Lehet, hogy valamilyen festett lemez. Bánom, hogy a régi tüzhelyünket lecseréltem, mert annak minden része súrolható zománc volt.
Lehetne kipróbálni inox tisztító sprayt, valószínűleg kíméletes.
Férjed mit szól hozzá? Rábíznám a feladatot, hamár neki kellett ez a szín.
CIF-el szoktam a tűzhelyet tisztítani.
Ha a dörzsi nem árt a fehérnek, akkor a feketét sem kell tőle félteni. Gondolom, ugyan az a felülete mindkettőnek.
Ha mégis kopna a szín, akkor lehet kapni felületjavítókat.
Fekete, vagy fehér, egyre megy.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a zsíroldó sem oldja a szennyeződést.
Egyébként nálam a tömény domestos dörzsivel a nyerő, ha zsírfolt akkor mosogatószerrel. (még nem volt olyan, hogy ne vitt volna le bármit)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Ti hogyan tisztítjátok a járólap fugáját?
- Ti hogyan tisztítjátok a klaviatúrát?
- Vannak-e szerencse követek és hogyan használjátok ill. hogyan tisztitjátok?
- Alsósütésű gáztűzhelyben hogyan tudok kenyeret sütni?
- Ti hogyan tisztítjátok a gáztűzhely alatt a padlót?