Segítség, már megint hörghurut! (beszélgetés)
sziasztok a segítségeteket kérném! a kisfiam most töltötte be az 5 hónapot és már kétszer volt hörghurutja. mitől van ez? és ha nagyon köhög (a hörghurut miatt akkor ki lehet vinni a levegőre? )
eddig gyulladás ellenni rectodert kúpot, spiropentet, ceklorettát kapott! ?
Szia!
Köszi, hogy írtál, egyáltalán nem tudtam, hogy kivigyem-e a babát, vagy nem.Az egyetlen problémám, hogy most már tüdőgyulladásunk van, ma derült ki röntgennel. De erről sem tudom, hogy mit lehet babám érdekében tenni és mit nem, az én családomban egyik gyereknek sem volt ilyenfajta betegsége.
Lehet már késő, de hátha másnak segít... Az én fiaimnak többször is volt hörgőcskegyulladása. Ennél a betegségnél tilos a levegőztetés - ez a tilalom nagyon kevés betegségre vonatkozik, de a hörgőcskegyulladás köztük van.
A hörgőcskegyulladást vírus okozza, nem antibiotikummal kell kezelni.
Szia!
És neked mikor kezdődtek a gondok a kisfiaddal? És folyton visszajött vagy ki sem tudott menni belőle szegényke? És te akkor hidegben kivitted a levegőre vagy hagytad bent a lakásban?
Nekem a nagylánykám most lesz 6 éves, ő kruppos 1 éves korától, és amikor már a tesó is megvolt és a kicsilány befulladt, mindig megpróbáltam először otthon kezelni, természetesen a dokinővel folyamatos volt a telefonbeszélgetés, utána pedig csak egyszer kellet már eddig vele befeküdnöm. Úgyhogy ne idegeskedj, az a legjobb!
Hát, sajnos hörgőcskegyulladásunk lett, nemrég jöttünk a doktornénitől.Augmentint kap és spiropentet, orrszívózom folyamatosan, porlasztom...esetleg lenne valami ötlet, hogy lehet a legjobban kigyógyulni belőle?
pl.: lehet-e egyáltalán kivinni babakocsival ilyen időben, vagy inkább húzzuk ki az egészet otthon, jó-e a pára, háton altassam vagy inkább hason...
Sziasztok!
3.babás anyuka vagyok, de az első kettő csak 1 éves kora körül került doktornénihez.A kicsi donát pár nap múlva lesz 4 hós, de a 3 hós oltásnál már jeleztem hogy taknyosodik. Vírusos nátha, egy hét gyógyszer nélkül, cebioncsepp, orrszívás, de bedugult, és nem jött semmi, de végül az is egy hét után beindult. A mai napig nagyon köhög,hurutos, ami talán elkezdett ürülni(látom a végtermékben), de az orra megint folyik, inkább d.e, utána már szinte semmi. Szerintetek akkor most gyógyulunk, vagy nem? Gyógyszert kapott elhúzódó nátha miatt, köptetőt ugye ilyen kicsiknek nem adnak, így porlasztani kezdtem ma. Van valakinek valami ötlete, mivel kúrálhatnám végre ki teljesen kisfiamat?
Sziasztok!
Az egyik helyen azt olvasom, hogy az illóolaj kisgyermeknek nem jó. Én most eukaliptuszt párologtatok. száraz, de inkább ugató köhögése van a négy éves kisfiamnak. Itt pont az eukaliptuszt olvastam.
A lándzsás utifű szirup gyógyszertárban kapható? vagy herbária?
MÁs: azt olvastam, hogy a calcium segíthet. mIlyen formában? pezsgőtabletta? -én csak azt ismerem. Mi is két kezelésen vagyunk túl a másodikon egy hete. már megint kezdődik a köhögés...
Szia! Tanácsot ugyan nem tudok adni, csak röviden leírom én is az esetünket. Kisfiamnál is hasonló a helyzet, mint nálatok. Őneki már 2 hónapja nem múlik a köhögése és a náthája, láza neki sem volt. Kétszer mentünk vissza a gyerekorvoshoz, de csak a vállát vonogatta. Először írt fel neki antibiotikumot, köptetőt, orrcseppet, de hatástalanok voltak. Végül elvittem orr-fül-gégészhez, aki mondta, hogy orrmandulagyulladása és -megnagyobbodása van, ezért ismét antibiotikumot írtak fel kisfiamnak és egy másfajta orrcseppet, valamint egy homeopátiás immunerősítőt. Most jelenleg itt tartunk, várom a hatást, remélem ez segíteni fog.
Jobbulást nektek!
Kösz mindenkinek a jókívánságot és a jelecskéket.
Szóval még válaszolva 1-2 kérdéshez:nem volt lázas,jó kedvű vidám kiscsaj mindvégig!Este nem köhög egyáltalán ,napközben van pár trutymós köhögése.
És mikor köhög? Egész nap, vagy csak mikor fekszik?
Mert mikor az én lánykáimnak volt hörgő illetve gége gyulladása az elhúzodott köhögéd az alvások idejére volt jellemző.
Ezért hűvös, jól kiszellőztetett szobában altattam őket. A fejüket jól meg kell emelni, majdnem mintha csak ülne.
Lehet hidegpárásítani a levegőt, hogy ne irritálja a száraz levegő.
A citrom és az eukaliptus illóolajat ajánlották, hogy nagyon jó köhögéscsillapító.
Gyógyszerként meg én is a Stodalt adtam a kicsinek mivel még csak 10 hónapos volt. A nagyobbik ekkor már 3-4 éves lehetett és a sinexod szirupot írta fel a dokinéni.
És a fenistil cseppet, hogy ellazítsa az izmokat.
További ajánlott fórumok:
- 2 éves fiam hetente (két hetente) hörghurutos, hörgőgyulladásos. Mitől lehet ez?Mit javasoltok rá?
- 1 éves kislányomnak megint ki jött a hörghurut betegsége, már minden orvosi utasítást megtettem. Hogyan tovább?
- Nem bírom beadni a 22 hónapos, hörghurutos kislányomnak a gyógyszereket! Aki járt már hasonló cipőben, segítsen!
- Sinupret cseppek.Tapasztalatok?Használta már valaki hörghurutra?
- Hasmenéssel, hányással, lázzal mentem el orvoshoz, meghallgatott, azt mondta hörghurutom van. Prixoter 500-at írt fel. Szedett ilyet valaki?
- Asztmatikus hörghuruttól szenved a kisfiam. Kinövi idővel? Mik a tapasztalatok?