Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítséééég! Nem akar sikerülni a fondan! Nem fehéredik. Tud valaki segíteni? fórum

Segítséééég! Nem akar sikerülni a fondan! Nem fehéredik. Tud valaki segíteni? (beszélgetés)


23. anikko (válaszként erre: 22. - D@nu)
2010. dec. 11. 18:05
a próféta szóljon belőled!
22. d@nu (válaszként erre: 20. - Anikko)
2010. dec. 11. 17:42
Úgy lesz a legjobb. Sőt, addigra már meglesz a gyakorlat, tudod, milyennek kell lennie a szirupnak, elsőre menni fog. ;)
21. viliflora (válaszként erre: 15. - Viliflora)
2010. dec. 11. 17:38
Az új fórumokat átfutottam és megláttam:-)))
20. anikko (válaszként erre: 19. - D@nu)
2010. dec. 11. 17:33
Próbáltam én mindent! Mindegy. ilyen lett.örültem h befejeztem mert közben a gyerek cibált h adjam a süti szélét, vagy amit épp a kezemben tartok :) szóval legkevésbé a fondán érdekelt már :) legközelebb jobb lesz. Pedig vizes volt a teteje meg légmentesen tettem el, szóval nem tudom mi volt a baj, de legközelebb nem lesz ilyen gond mert frissem csinálom majd.
19. d@nu (válaszként erre: 18. - Anikko)
2010. dec. 11. 17:24
Csomós? Lehet, kiszáradt a felülete és a száraz darabkák álltak össze. Nem próbáltad szűrőn átküldeni? :O
18. anikko (válaszként erre: 17. - D@nu)
2010. dec. 11. 16:44
Igen, megoldottam, azért köszi. Gőz fölött olvasztottam. De eredetileg sima volt, most csomós lett, szóval nem lett a leg szebb. mindegy. Lehet legközelebb frissen csinálom, csak azért csináltam meg előző nap, hogy ma azzal ne kelljen foglalkozni.
17. d@nu (válaszként erre: 14. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:41

Hoppá, bocsi, este már nem néztem erre. Gondolom azóta megoldottad. :D


Elvileg hűtő, tetejére vizet permetezve, légmentesen zárva, különben kiszárad. Felmelegítés vízfürdőben, esetleg kevés víz vagy cukorszirup segítségével.

Biztosan nem tudom, mert én eddig még csak kis mennyiségben csináltam, friss használattal.

16. anikko (válaszként erre: 15. - Viliflora)
2010. dec. 11. 09:59

Oksi, te mindenhol ott vagy?! ;)

ma kiderül, hogy sikerült-e.

15. viliflora (válaszként erre: 14. - Anikko)
2010. dec. 10. 23:36

Én csak beköszönök:-)

Segíteni sajna nem tudok:-)

14. anikko
2010. dec. 10. 17:53
Na azt hiszem sikerült. ha kihült mehet hűtőbe? te szoktál margarint vagy vajat tenni bele? Ha fel akarom használni csak felolvasztom?
13. anikko (válaszként erre: 11. - D@nu)
2010. dec. 10. 15:10
köszi :)
12. anikko (válaszként erre: 10. - D@nu)
2010. dec. 10. 15:10
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
11. d@nu (válaszként erre: 9. - Anikko)
2010. dec. 10. 14:55
Akkor egy kalappal! ;)
10. d@nu (válaszként erre: 8. - D@nu)
2010. dec. 10. 14:53
...mármint én távolítsam egymástól az ujjaimat, ne te az enyémet... :DDD
9. anikko (válaszként erre: 8. - D@nu)
2010. dec. 10. 14:53

aha! nekem valami golyó próbált emlegettek, de ez egyszerűbbnek tűnik.

Na megyek cukorért és próbi újra,kíváncsi vagyok, de muszáj sikerülnie, mert holnap Eszterházyt sütök :)

8. d@nu (válaszként erre: 6. - Anikko)
2010. dec. 10. 14:50

Elvileg addig kell főzni, amíg "szálat húz". Ezt nekem úgy tanácsolták, hogy cseppentsek belőle egy hideg tányérra, majd a hüvelyk- és mutatóujjammal csippentsem fel és távolítsd egymástól a két ujjamat - ha ekkor szálat látok a két végpont között, akkor jó. Tapasztalat: ehhez azbesztkesztyű kell... :DDD

Én inkább úgy szoktam ellenőrizni, hogy tálkára cseppentem és egy kiskanállal próbálok szálat húzni a lecseppentett szirupból.

7. d@nu (válaszként erre: 5. - Anikko)
2010. dec. 10. 14:44
:D
2010. dec. 10. 14:42
szóval akkor mikor vegyem le?
5. anikko (válaszként erre: 4. - D@nu)
2010. dec. 10. 14:42

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

tudtaaaaaaaaaaaam!

de most szürcsöljük a karamellás tejet. :D

4. d@nu (válaszként erre: 3. - Anikko)
2010. dec. 10. 14:33
Ha barna volt, akkor sokáig főzted és karamellizálódott közben a cukor. :(
2010. dec. 10. 14:30

Én pont arra gondoltam h sokáig főztem.

a hagyományos módon csináltam.

Kristálycukor, víz ecet, és azt írta a recept h amikor nem bubis levehetem, de addigra már barna volt.

2. d@nu
2010. dec. 10. 14:29
Hogyan készíted? Nem lehet, hogy nem főzted elég ideig a szirupot?
2010. dec. 10. 13:44
Segítséééég! Nem akar sikerülni a fondan! Nem fehéredik. Tud valaki segíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook