Segítene nekem ezt valaki lefordítani? (tudásbázis)
Még egyszer helyesbítek :-)
Angolt kontextus nélkül... A you többes szám, asszem':
Közületek a fele "bandát" sem ismerem feleannyira sem, mint szeretném; és a "bandátoknak" kevesebb mint a felét is kevésbé kedvelem, mint megérdemelnétek.
Mindezt ugye meg is kéne csinosan fogalmazni, az most épp nem megy :-)
Megtaláltam az eredeti szöveget végre... így hangzott a Gyűrűk Urában: "Az itt jelenlévőknek a felét sem ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem fele annyira, mint ahogy megérdemelnék."
Köszi mindenkinek! :)
Helyesbítek, mégis van értelme a like-nak:
Fele részt sem ismerlek feleannyira sem, amennyire szeretnélek; és fele lényedet sem kedvelem feleannyira sem, mint ahogy megérdemelnéd.
Ez így erős tükörfordítás, magyarul nehéz a sok "felézést" visszaadni, de ha már tudod, honnan van, könnyen megtalálható műfordításban a szöveg.
Valami olyasmi..:
"Nem ismerlek feleannyira sem, mint amennyire szeretnélek, és kevésbé kedvellek mint amennyire megérdemled"
De nem vagyok benne biztos. :)
A fél személyiségedet sem ismerem feleannyira sem, mint kéne; és feleannyira sem szeretek feleannyi dolgot sem benned, mint ahogy megérdemelnéd.
Nagyjából. Biztos, hogy a pontosvessző előtt ott van az a "like"?
Enyhén szólva nem túl jó az angolom, és csak töprengek efelett a mondat felett, de fontos lenne tudnom, hogy mit jelent.
Addig jutottam, hogy nem ismerem a te feledet, meg valami olyasmi, hogy szeretnem kellene, meg, hogy valami fél, amit megérdemelsz. Jó lenne, ha tudna valaki segíteni nekem.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less
than half of you half as well as you deserve."
További ajánlott fórumok:
- Valaki tudna nekem segíteni? azt kellene lefordítani, hogy:
- Latin szöveget (pár szó) valaki tudna nekem segíteni lefordítani?
- Mit mondanak ebben a videóban? Valaki lefordítaná nekem? Előre is köszi
- A következő mondatot lefordítaná nekem valaki?
- Tudtok nekem abban segíteni, hogy hol találok valakit, aki lefordítaná nekem angolra a kórtörténetemet?
- Angolul jól tudó valakit keresek, aki lefordítana nekem egy fontos szöveget, és úgy tenné ezt, hogy 1000%-ig megbízhatok benne.