Schiacciata Palermói göngyölt Focaccia recept
A Schiacciata Palermói göngyölt Focaccia hozzávalói:Tésztához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 110 ml viz, só
Töltelek: 2 csokor petrezselyem, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt sajt, 2-3 db sózott hering (elhagyható), 10 dkg hagyma, őrölt bors, 4 ek. olívaolaj
A Schiacciata Palermói göngyölt Focaccia elkészítési módja:
Egy tálba tesszük a lisztet és megsózzuk. A langyos vizbe feloldjuk az élesztőt, és a liszthez keverjük. Könnyű, sima tésztává gyurjuk. Langyos helyen letakarva 45 percig kelesztjük.A megkelt tésztát 1/2 cm vastagra kinyujtjuk. 2 kanál olívaolajjal meglocsoljuk, megszórjuk vékonyra vágott hagymával, apróra vágott szalonnával, és füstölt sajttal, (rátépkejük a sózott heringet), és bőven meghintjük a vágott petrezselyemzölddel. Borsozzuk és ujabb 2kanál olívaolajjal megőntözzük.Óvatosan nyomkodva feltekerjük a tésztát. Tepsibe sűtőpapirt helyezünk, vékonyan olajjal bekenjük. A feltekert focacciát patkó alakra formázzuk és belehelyezzük a tepsibe. 180 °C fokra előmelegitett sütőben kb. 25 percig sütjük.
Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. okt. 31. 17:18
A schiacciata palermói göngyölt focaccia elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.