Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tiroli almásrétes recept

Tiroli almásrétes recept

A Tiroli almásrétes hozzávalói:
1 adag vajas tészta, 1000 g alma, 150 g cukor, 120 g dió, 70 g mazsola(pici rummal meglocsolva a beáztatás után), őrölt fahéj ,50 g zsemlemorzsa, 1db tojás, porcukor a szóráshoz, vanilíamártás és tejszínhab


A Tiroli almásrétes elkészítési módja:
A vajas tésztát 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.A széleiből vékony csíkokat vágunk. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és a reszelt almához adjuk. A diót ledaráljuk, a mazsolát beáztatjuk. A vékonyra kinyújtott tészta közepét meghintjük zsemlemorzsával. A mazsolát kinyomkodjuk, összekeverjük az almával, és a zsemlemorzsára halmozzuk, meghintjük fahéjas cukorral, darált dióval. A tészta egyik felét ráhajtjuk, megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. Tepsibe tesszük, és rátesszük a szélekből vágott csíkokat, majd a tetejét megkenjük tojással. A sütőt 200 °C fokra előmelegítjük, betesszük a rétest és 25 - 30 perc alatt szép arany sárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, 3 ujjnyi széles szeletekre vágva tálaljuk. Adhatunk mellé vanilía mártást és tejszínhabot is.

Ez a legkedveltebb rétes, amelyet vajastésztából készítenek. Tirolban is úgy tudják, hogy az eredeti recept a magyaroktól származik. Azért nem baj ha az Osztrákok is szeretik! Én az olaszorszgban élők is nagyon. És isteni finom is :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiroli almásrétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook