Sárgarépa főzelék borban párolva recept
A Sárgarépa főzelék borban párolva hozzávalói:1 kg sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 ek zsír
1 dl száraz rozé bor
1 kávéskanál pirospaprika
3 ek finomliszt
3 dl tej
ízlés szerint só
A Sárgarépa főzelék borban párolva elkészítési módja:
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig. Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom. Ha szükséges, még vízzel hígítom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 26. 06:54
A sárgarépa főzelék borban párolva elkészítési módja és hozzávalói.