Gesztenyés muffin kávékrémmel recept
A Gesztenyés muffin kávékrémmel hozzávalói:A tésztához
150 g tejcsokoládé
100 g vaj
1 teáskanál kakaó
50 g barna cukor
2 evőkanál rum
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
125g gesztenyepüré
150 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
A krémhez
200 g puha vaj
200 g porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál instant kávé
A díszítéshez
kakaópor
kávészemek
A Gesztenyés muffin kávékrémmel elkészítési módja:
A muffinforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal, a vaníliával és a kakaóporral vízgőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, a rumot, majd a tojást és végül a gesztenyemasszát. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet is, teljesen csomómentes masszát kell kapnunk. Egyenlően elosztva a formába kanalazzuk a tésztát, sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémhez habverő segítségével kikeverjük a vajat, beleöntjük a vaníliakivonatban feloldott kávét, majd apránként adagolva a porcukrot addig verjük tovább a keveréket, amíg könnyű, habos nem lesz a krém. Habzsákba töltjük a kávékrémet, és az időközben kihűlt muffinok tetejére habrózsákat nyomunk. Meghintjük kakaóporral és egy-egy kávészemmel díszítjük a süteményt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 25. 06:51
A gesztenyés muffin kávékrémmel elkészítési módja és hozzávalói.