Sárgabarackmag vélemények (beszélgetős fórum)
Nekünk is volt kettő fánk, ránézésre ugyan olyan volt a magjuk, az egyik édes, a másik keserű.
Az édeset mi is ettük.
De attól még oroszrulett.😀
Én inkább hiteles oldalakról tájékozódok, nem ott, ahol a zsebüket akarják tömni alternatív szerek árusításával.
A parlagfüvet is meg tudod venni jópénzért porítva, kapszulában, legalábbis pár éve még meg lehetett.
Nincs olyan, ami a "rákot" is gyógyítja, ez olyan, mintha ugyan az a kezelés lenne jó minden fertőzésre.
Specifikusan kutatják a daganatok gyógyítását, és nincs rá egy mindent gyógyító csodaszer, bármilyen szép is lenne.
Csalók és szélhámosok viszont vannak, akik kihasználják, hogy az elesettek és családtagjaik minden szalmaszál belekapaszkodnának.
Dû-dû, hegedû,
macska segge keserû.
Abból párnát csináltam. Nem volt egyszerű tisztára mosni 😀
Nem szeretem használni, nagyon csörög.
Így igen:)
Tulajdonképpen egy halom dolog amit eszel, iszol,használsz,,egyik olvasatban jó,,másikban nem.
Egyinek hasznos,,másnak akár halálos.
Fő a józan ész,bár ettől függetlenül ezt a barackmag dolgot továbbra sem értem.
Barackmagból is van "édes" is és "keserű" is.
Rózsa/kajszi...nem tudom melyik/melyik.
Az édeset megeszem (marékszám gyerekkorom óta) a keserű számomra annyira keserű, hogy egy fél szemet nem tudnék megenni.
Alma-körtemagban is van "cián"... keserű is, mégis sokan megeszik/elrágjákaz almát maggal együtt..."ipari mennyiségben" az is mérgező...
Én ezt nem olvastam.
Mikor elkezdték futtatni, mint csodaszert, ugyanezt kérdeztem, mint te, és ezt a magyarázatot kaptam.
Nincs. Pár éve volt haláleset, egy férfi a medvehagyma helyett a gyöngyvirág levelét szedte le.
Gombamérgezés meg minden évben van.
Én is ezt olvastam,,csak hát akkor sokan orvosi csodák vagyunk,,mert tuti hogy nem 3-4 -et ettünk gyerekként.
Az meg csak feltűnt volna ha egy egész gyerek csapat lemérgeződik.
Akkor én egy csoda vagyok, mert nem 3-4 szemet, hanem 3-4 marékkal megettem. (saját gyerekmarék)
Sőt fokozom, nagymamám grillázst is készített belőle téli estéken.
Oké, persze. De arra gondoltam, annyi esze felnőtt embernek csak van, hogy ismeretlen eredetű élelmiszert nem eszik.
Én a mindennapi táplálékra gondoltam.
Pl. a gyilkos galóca...
De csakis adalékanyag és vegyszermentesen...!!! :)))
Emlékezetem szerint csak mérsékelt mennyiségben illik enni, mert olyan anyag van benne, amiből a szervezetbe kerülve cián-hidrogén szabadul fel. Ez pedig igen mérgező!!!
Annyira, hogy nem javasolják napi 3-4 szemnél több megevését!
Gyerekeknek meg egyáltalán nem szabad adni!
Az általad említett kivonattal a rák ellen kísérleteztek, de annyira mérgező, hogy inkább felhagytak vele!
Ettől függetlenül persze elhiszem hogy van benne olyan anyag ami mérgező de meglepődtem
Állítólag a b17 vitamin ebben van szinte csak és az állítólag jó a rák ellen. De persze negfyőződve nem vagyok, ezeket csak olvastam. Biztos nem minden igaz amit neten írnak.
Én idáig azt hallottam hogy csak az őszibarackmag belseje a mérgező
A sárgavarackmag belsejét lehet enni. És anyukámék gyerekként csomót ettek.
Volt egy idő, amikor arra esküdtek a daganatos betegségeket gyógyítja.
Én gyerekkoromban rengeteget ettem, a család összes tagja nekünk adta a befőzéskor megmaradt magokat.
Én nem tapasztaltam semmit.
Szerintem minden mag, minden nem adalékanyagos, vegyszermentes táplálék jó hatással van mértékkel és változatosan a szervezetünkre.
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Örülök, hogy idén végre 4 év után lett annyi sárgabarack,...
- 8 dolog, amit a sárgabarackról tudni érdemes
- Miért ne igyunk kovászos uborkára, sárgabarackra és cseresznyére?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Planétás sárgabarackkrémleves recept