Sajtos-sonkás guba recept
A Sajtos-sonkás guba hozzávalói:10 db kifli
20 dkg gépsonka
30 dkg sajt
7 dl tej
1 csipet só
1 csipet bors
1 kevés vaj
A Sajtos-sonkás guba elkészítési módja:
A kifliket felkarikázzuk, sóval és borssal ízesített langyos tejben áztatjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Míg a kifliszeletek áznak, addig a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hőálló edényt vajjal kikenjük. Az áztatott kiflidarabokat az edénybe rakjuk, majd rá a sonkát, végül a reszelt sajtot. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok. Fontos, hogy mindig a sajt legyen felül! 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jan. 22. 12:30
A sajtos-sonkás guba elkészítési módja és hozzávalói.