Részeg hal recept
A Részeg hal hozzávalói:1,5-2 kg hal
5 dl vörösbor
1 evőkanál pirospaprika
kókoszzsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, liszt
petrezselyemzöld
két paradicsom
őrölt köménymag,
borsikafű
A Részeg hal elkészítési módja:
A halat sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró zsíradékban hirtelen kisütjük. Tűzálló tálba tesszük. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a pirospaprikát, a fűszereket, majd a héjától megtisztított és feldarabolt paradicsomot. Végül hozzáadjuk a bort, és a halra öntjük. Sütően fél óráig sütjük.
Karfiolrizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 18. 08:48
A részeg hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.